Jóleső precizitás – Harvest Of Art fesztivál (Wiesen, Ausztria)

2013.07.14. 15:30, rerecorder

maxresdefault.jpg

Ahogy júliusi fesztiválajánlónkban is szerepelt, a szomszédos, magyar határtól alig 10 kilométernyire fekvő Wiesenben megrendezett Harvest Of Art fesztiválon ott voltunk, hogy megnézzük a hamarosan új lemezzel jelentkező Arctic Monkeys-t és persze a többi fellépőt is. Íme az öt kedvenc élményünk.

Top 5 Harvest Of Art-élmény:

get well.jpg- A fesztivál maga, amely tényleg olyan, mint egy nagyra nőtt falunap. A kedves osztrák konyhásnéniktől az erdőszéli helyszínen át a családias hangulatig.

- A profizmus. Kezdve azzal, hogy a Harvest Of Artnak (ahogy a többi wiesen-i fesztiválnak is) nagyon erős karaktere van, hasonló stílusú együttesekkel, aminek következtében az ember egyszerűen tudja, hogy mire számíthat, egészen odáig, hogy egy perc csúszás nem volt egész nap, arról nem is beszélve, hogy hibátlanul szólt minden. Néha jól esik a precizitás.

- Bloc Party koncertje, ami egyrészt bizonyította, hogy miért nem egyértelmű elsővonalas együttes Kele és zenekara (egyszerűen van jó pár gyengébb számuk), másrészt viszont megmutatta azt is, hogy áldott pillanataikban egészen kiváló dolgokat tudnak összehozni, miközben a metáltól a drum and bass-es témákon át a pumpálós house alapig mindent takkra képesek eljátszani (hihetetlen váltásokkal persze). A slágerek pedig (Hunting For Witches, One More Chance, Flux, Banquet na és persze a Helicopter) döbbenetes jól szólnak élőben.

am.jpg- Természetesen az Arctic Monkeys. Nyilván mindenki miattuk jött elsősorban, és nem hiszem, hogy bárki csalódott volna. Alex Turnerék mostanra tényleg az egyik legkomolyabb rockzenekarrá váltak, nagyon erős repertoárral, lenyűgöző magabiztossággal és lazasággal, na meg egy nagyon erős frontemberrel az élen. Be kell valljam, nekem az utolsó két albumon sok üresjárat volt, amit az adott dalok élőben sem tudtak átfordítani, de az összkép így is lenyűgöző. Az R U Mine?-nál dögösebb rockszámot valószínűleg a bő tíz évvel ezelőtti Queens Of The Stone Age óta nem írt senki. Na meg az sem akármi, hogy több ezer ember még a leghíresebb gitártémákat is együtt 'énekelte'.

- Ide a Youth Lagoon koncertje kellett volna, hogy kerüljön, de azt sajnálatosan lekéstem, úgyhogy helyette megemlítem, hogy Kate Nash (számomra észrevétlenül) aranyos popper lányból, egy vadóc csajrock-banda frontemberévé vált, akik még a Foundations-t is rockosították. Persze ezzel semmi baj nem volt, sőt.

+1: Az a fél perc, amíg elhittem, hogy a Bloc Party tényleg eljátsza Rihanna-tól a We Found Love-ot, de aztán rá kellett jönnöm, hogy „csak” egy intro volt a Flux-hoz.

Csada Gergely


az Arctic Monkeys a ráadás első dalát a Cornerstone-t játssza.

ezen az oldalon pedig a teljes Arctic Monkeys-, Bloc Party-, Kate Nash-koncertek megtekinthetők.

https://recorder.blog.hu/2013/07/14/joleso_precizitas_harvest_of_art_fesztival_wiesen_ausztria
Jóleső precizitás – Harvest Of Art fesztivál (Wiesen, Ausztria)
süti beállítások módosítása