Felcserélődnek a nemek Robyn Snoop Doggal közös számának klipjében

2013.06.24. 19:22, Frontrecorder

robyn.jpg

Hú, mennyire bírtuk Robyn 2010-es Bodytalk-lemezeit! Ez most onnan jutott eszünkbe, hogy a svéd elektropop-énekesnő majd három évvel ezelőtt megjelent, Snoop Dogg közreműködésével felvett U Should Know Better című dalához most készült egy humoros hangvételű videoklip, amelyben Robynt egy kissrác, a rappert pedig egy fiatal nő játssza. 

Na de miért 2013-ban kap klipet egy 2010-es szám? Miért ne! Ennél persze azért van akkurátusabb válasz is: a klip Robyn és a Dancing On My Own című dalának videóját koreografáló Decida közös ötletéből született, mivel "a koncept túl jó volt ahhoz, hogy veszni hagyjuk" - írja az énekesnő a sajtóanyagban. A klipet rendező Decida pedig így foglalja össze e koncept gondolati hátterét: "Remélem, a videó megnevetteti a nézőt, egyben elgondolkodtatja azon, hogy mit is jelent az identitás valójában. Vajon más emberek lennénk egy másik környezetben? A társadalom milyen elvárásokat támaszt az egyénnel szemben annak társadalmi osztálya, neme, bőrszíne, szexuális orientációja, vallásos meggyőződése és kulturális háttere alapján? És ezek a társadalmi elvárások hogyan hatnak az énképre? (...) Én úgy tartom, az identitásunk a környezettől, a kontextustól függ, vagyis folyékony valami." A komoly, gondolatébresztő mondanivalót ugyanakkor viccesen játékos formába csomagolja a klip, amelynek alaphelyzetét a fura személycserék adják - ismerjük hát meg Robynt Barbie-babázó kisfiúként, Snoop Doggot pedig zöld növényeket termesztő melegházban (érti mindenki, ugye?) dolgozó fiatal nő alakjában:

Robyn egyébként 2010 novembere, vagyis a szabálytalan Body Talk-trilógiája (két minialbum után egy ezek legjobb számait egybegyűjtő és új számokkal megtoldó teljes hosszúságú album) lezárása óta nem jelentkezett friss anyaggal. Legutóbb a Lonely Island amerikai paródiazenekar június elején megjelent harmadik albumának Go Kindergarten című dalában, illetve annak idióta klipjében szerepelt:

Ez pedig Snoop Dogg Sexual Eruption című számának remixe Robynnal, 2007-ből:

Címkék: snoop dogg robyn
https://recorder.blog.hu/2013/06/24/felcserelodnek_a_nemek_robyn_snoop_doggal_kozos_szamanak_klipjeben
Felcserélődnek a nemek Robyn Snoop Doggal közös számának klipjében
süti beállítások módosítása