Globálradar – MS MR

2013.06.11. 20:59, rerecorder

ms-mr-from-singer22-com.jpg

New Yorknak már annyi minden megvolt, miért ne lehetne egy popsztárrá váló chill-dream-art zenekara is? A Globálradarra egyre gyakrabban rászálló MS MR ma forgatja legújabb videóját - aki New Yorkból olvas minket még talán odaér a forgatásra és táncosként statisztálhat, mi, többiek pedig hallgathatjuk a klip érkezésééig a friss nagylemezt és várhatjuk, hogy lesz-e NY-i chill-dream-art popsztár-zenekar?

Megalakulás éve: 2011

Tagok: Lizzy Plapinger (MS), Max Hershenow (MR).

Honnan: New York, Egyesült Államok

Stílus: art-rock, dream pop, dark synthwave

Kiadók: Creep City Records, Chess Club, IAMSOUND, Columbia/Sony

Olyan, mint a poposabb Polica, vagy chillwave-esebb Zola Jesus, vagy, na jó, mint a kúlabb Florence And The Machine

Történet: Rettentően unalmas. A ’10-es évekre jellemző (egyáltalán, lehet már ezt mondani, hogy ’10-es évek vajon, ugye senki nem ’910-esekre asszociál?!) ködös miszticizmussal tűntek fel. Jaj, nem kell tudnotok a nevünket, nem kell látnotok az arcunkat, a zenénk számít! Végülis, ja. De már rögtön az első kislemez, a Hurricane tombolni kezdett. Nagykiadók látták meg a duóban a potenciált azonnal (ne becsüljük alá ezt, még egy darabig lesz hivatalos lemezipar). Pedig, nalám, Lizzy is lemezkiadóként kezdte (Neon Gold Records), így ismerkedett meg Max-szel, készítettek pár dalt, aztán. Aztán Marina And The Diamonds-szal turnézni is csak a legritkább esetben lehet a véletlen műve. Dalkölcsönzés siker-tévésorozathoz, tumblr-premier, a – hát, izé – ’10-es évek fiataljainak problémái: a minden tudás elérhetőségének unalma, a kászálódjunk ki a virtuális térből nehézségei és a gondosan megtervezett profil és hype álcája. Ez utóbbiba a videóiról, remixeiről és önmagáról sugárzott kép alapján a Miss Mister is bőven belesétálhatott volna, de ezek a tényleg komoly pop-potenciállal rendelkező, sokszor felhős, néha napfényes dalok csak elviszik a hátukon a produkciót. A 2012-es EP-t most májusban követő (előbbiről sok dalt ismétlő) album nem hibátlan mestermunka, de egy jól észlelhető betérés a popradarra.

Ms-Mr.jpg

Megjelenések: Candy Bar Creep Show EP - 2012, Secondhand Rapture album - 2013

Mellékprojektek: Nincs nagyon, ha csak nem a Neon Gold lemezkiadó Lizzynek

Szexepil: MS naponta változó hajszíne

Legnagyobb eredmény, elismerés: nagykiadós szerződés, Jay-Z is rajongó

Radarjel-erősség: Kúl kölykök zenéje, amit el lehet adni a nem trenddiktáló másodrendnek és a kúl kölykök még ezután a tranzakció után sem derpegnek. Van benne fantázia, de lavinát nem fog elindítani.

A MS MR-T REMIXELTE A CHVRCHES, AKIKET ITT HELYEZTÜNK GLOBÁLRADARUNKRA.


a Hurricane másodszor is kapott videót a lemezmegjelenéskor, és talán még szexibb lett, mint fent már linkelt első verzió:


ez pedig a Fantasy év eleji videója:


a duó élőben a Yours Trully Sessionben:


a Game Of Thrones című sorozatban is szóló Bones sztriptízvideója:


ez pedig a teljes lemez:

https://recorder.blog.hu/2013/06/11/globalradar_ms_mr
Globálradar – MS MR
süti beállítások módosítása