Új, elektro-pszichedelikus Beck-dal

2013.06.05. 10:06, rerecorder

beck.jpg

Emlékeztek Beckre, a kilencvenes évek egyik leginkább úttörő előadójára? Nem? És Beckre, a kétezres években tisztességes, de már nem igazán átütő albumokat készítő előadóra? Rá sem? Hát igen, már az is elég régen volt, hogy utoljára (2008-ban, Modern Guilt címmel) rendes stúdióalbummal jelentkezett. Ám most visszatért egy szép, álmos-pszichedelikus, elektronikus zenei inspirációkból táplálkozó új dallal és két album (egy elektronikus és egy akusztikus) készültének ígéretével.

Beck 2008 óta csak elszórtan adott ki egy-egy új dalt, működött közre mások felvételein (főleg dalszerzőként és producerként), koncertezett többedmagával vagy remixelt/rework-ölt elképesztően és saját új dalok helyett Record Club elnevezésű sorozatában mindig más zenésztársakkal dolgozott fel egy az egyben teljes, klasszikus albumokat 24 óra leforgása alatt. Tavaly év végén végre kijött tőle egy új kiadvány, de a Song Reader című kottásfüzet 20 dala nem az ő előadásában hallható - hanem bárkiében, aki eljátssza a szépen megrajzolt hangjegyeket. Bár mostani, legutolsó fellépésein már maga is eljátszott egy-egy szerzeményt ezek közül, és júliusban lesz Londonban egy nagyszabású Song Reader-est, ahol megelevenednek a kották (Jarvis Cockerrel, Charlotte Gainsbourg-rel, Beth Ortonnal, Michael Kiwanukával, a Franz Ferdinand tagjaival sokan mások mellett), de ha minden igaz, akkor az igazi, minden körülmények között hallgatható Beck-lemezre sem kell sokat várni. Egy akusztikus album ígérete már régebb óta lóg a levegőben és a Rolling Stone által hivatkozott "zeneipari forrás" szerint egy külön megjelenő, klasszikus stúdióalbum is készülőben van.

A most közzétett Defriended című dal viszont egyik anyagon sem fog szerepelni, önálló kislemezként jön ki, akárcsak egy másik, később bemutatásra kerülő új dal. Hallgassunk tehát álmos, szépen tekergő új Beck-dalt:


ez pedig a Sorry című dal, amit a Song Reader "album"-ról játszik először:


a Heaven's Ladder szintén először:

Címkék: beck
https://recorder.blog.hu/2013/06/05/uj_elektro-pszichedelikus_beck-dal
Új, elektro-pszichedelikus Beck-dal
süti beállítások módosítása