Turbo: Live At Supersize Studio (40 perc élőben - online premier)

2013.05.21. 18:15, rerecorder

turbo2011.jpg

A két hónapja bemutatott Grand Mexican Warlock-stúdiókoncert után most egy újabb dögös magyar rockzenekar, a Turbo következik egy hasonló körülmények között rögzített session online premierjével. Tavaly nyáron a Magyar Televízió M1 3D nevű csatornája számára - több más zenekar mellett - készült ez a nyolcszámos Turbo 'élőben a stúdióban' típusú koncertfelvétel, melyet az olimpiai sportközvetítések szüneteiben adtak le, de mostantól már megtekintehő online is, először itt a Recorderen.

turbo2012_vid2.JPGA 2005-ben alakult Turbo szép fokozatosan vált a hazai rockzenei élet egyik kiemelkedő zenekarává, 2007-ben jelent meg az ötfős zenekar első EP-je, 2009-re, Vol 1. című bemutatkozó albumuk idejére már rendszeres fellépőnek számítottak a fesztiválokon és a hazai klubéletben és azóta külföldön is sikerrel szerepelnek, tartanak mini-turnékat. A 2011-ben megjelent második nagylemez, a Lost Measure (mely a cikk végén teljes egészében meghallgatható) után tavaly egy akusztikus és egy hangos anyagon kezdtek el dolgozni, most pénteken, május 24-én is erre rímelve lépnek fel az Akváriumban. 21.00-től kint a teraszon egy háromnegyed órás speciális akusztikus koncerttel, feldolgozásokkal, majd a Haunebu benti hangos koncertje után egy szokásos rockolással. Tanka Balázs frontember arról mesélt a Recordernek, hogy a szabadtéri fellépéssel szeretnék megnyerni az Akváriumnál üldögélőket, tovább fokozni az amúgy is jó hangulatot: "az este folyamán jó néhány új számot is ki fogunk próbálni élőben, 3-4 friss szerzemény valószínűleg el fog hangzani." Közben készül a harmadik Turbo-lemez is: "Június közepén megyünk stúdióba, elég sok dalunk van készen, és várja, hogy rögzítsük őket, de majd csak ott dől el, hogy milyen formát öltenek, milyen verzióban működnek a legjobban. Pillanatnyilag még elég sok a lehetséges végeredmény."

A most bemutatásra kerülő studiósessionről azt mesélte Balázs, hogy "nagyon feszített tempóban készült, egy nap alatt több zenekart vettek fel, úgyhogy amikor az előttünk játszó csomagolt, mi már zenéltünk. Ráadásul irgalmatlan meleg volt, ömlött mindenkiről a víz, tisztára mint egy szaunában. A legtöbb dalt csak egyszer játszottuk el."

ÍME, A GRAND MEXICAN WARLOCK HASONLÓ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT KÉSZÜLT STÚDIÓSESSIONJE.


A Turbo-sessionön elhangzó dalok sorrendje:

1. Magnet
2. Liberator
3. City Of Satellites feat. Undos (Grand Mexican Warlock)
4. Gate Of Saturn
5. Crystal Valley
6. Liquid Silver
7. Heavyweight Promises
8. Indecision

Következzék tehát a Turbo nyolcszámos, 41 perces stúdiókoncertje:


a május 24-i, Akváriumban megrendezésre kerülő duplakoncert (akusztikus Turbo a teraszon, hangos Turbo bent, közte egy Haunebu) Facebook-eseményoldala


ez pedig a Turbo legutóbbi, 2011-es albuma, a Lost Measure, teljes egészében:

Címkék: video premier turbo
https://recorder.blog.hu/2013/05/21/turbo_live_at_supersize_studio_40_perc_eloben_online_premier
Turbo: Live At Supersize Studio (40 perc élőben - online premier)
süti beállítások módosítása