Wattican Punk Ballet: Over (dalpremier)

2013.04.29. 11:36, rerecorder

bt24.jpg

Az Artyunyan-testvérek Deti Picasso utáni zenekara, a Wattican Punk Ballet tavaly ősszel adta ki bemutatkozó EP-jét, melyet most, május elején követ az első nagylemez, majd rengeteg koncert Európa-szerte (a budapesti május 9-én az Akváriumban). Előtte azonban bemutatunk egy slágeres, táncos felvételt, az Overt, a hamarosan megjelenő Playground című albumról.

130510_watticanpunkballet05_Toth_Andrej.jpgA Budapesten élő örmény testvérpár (az énekes-dobos Gaya és fivére a gitáros-mindenes Karen) zenekarának, a Wattican Punk Balletnek a bemutatkozó klipjét, a Kodály Method által forgatott Little Girl is itt a Recorderen került először bemutatásra, most a nemrégiben elkészült első nagylemezről, a május elején megjelenő, eklektikus Playgroundról is premierizálhatunk egy dalt. A pszichedelikus-garázsos-kabarés-táncos-free punk lemez egyik leginkább elektronikus dala, melyről Gaya mesélt: „Ahogy a koncertjeink, úgy műfajilag a lemezünk is egy őrült freak rock kollázs, egy babiloni őrület. Az Over című szám a zenekar elektronikusabb oldalát mutatja, az egyetlen igazán táncolható dal a lemezünkről! A szöveg meg egy sarki kutatóbrigádról szól, akik kint ragadtak valahol a jégmezőkön, megszűnt a kapcsolatuk a külvilággal és azon tűnődnek, hogy jön-e a segítség, vagy már kezdhetik felfalni a kutyáikat, saját testrészeiket, szomszédjaikat, és így tovább.”

A zenekar május 1-én a Monori Erődben játszik a Mediawave Fesztiválon, majd legközelebb május 9-én lép fel Budapesten az Akváriumban (kezdés: 20.00, jegy: 500 Ft), és aztán folytatja európai turnéját lengyel, német, cseh, szlovák és osztrák dátumokkal.

az Over című dal tehát itt hallható először:


a Kodály Method által forgatott video a Little Girlhöz:


ez pedig a Wattican Punk Ballet tavaly megjelent háromszámos bemutatkozó EP-je, a WPB:

https://recorder.blog.hu/2013/04/29/wattican_punk_ballet_over_dalpremier_745
Wattican Punk Ballet: Over (dalpremier)
süti beállítások módosítása