Háton kihordott bulizás – Ghetto Blaster a Blaudio-tól

2013.04.15. 10:51, rerecorder

blaster_guitar_new.jpg

A társas zenehallgatást új szintre emelő Ghetto Blaster feltűnő, egyedi, bárhol megszólal és nem mellékesen magyar. A gyártó Blaudio-t képviselő Tóth Zoltánt kérdeztük a legújabb hazai exportcikkről Tech rovatunkban.

- Ez a Ghetto Blaster miben különbözik a jól ismert ghetto blastertől? Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy akartok egy ilyet csinálni és meddig tartott kifejleszteni?

- Ez egy háton hordozható hangrendszer, amit bárhova magaddal vihetsz és nagyot szól, sokáig. A barátainkkal pont eléggé agyamentek és zenebuzik vagyunk ahhoz, hogy a megszokott buliról-bulira vergődés helyett magunknak csináljunk programot. Ehhez kellett egy hangcucc, de amit találtunk, az nem volt elég kényelmes. Építettünk magunknak egyet, és az első olyan bitangul nézett ki, hogy a név már adta magát. Ahogy finomítgattuk a Ghetto Blastert, rájöttünk, hogy a bulin kívül rengeteg más helyen is az életünk részévé vált, a bringás bandázásokhoz pedig egyenesen elengedhetetlen lett. Összehozta az embereket. Eljutottunk oda, hogy ezt az élményt másokkal is meg kell osztanunk, ezért saját erőből belevágtunk a fejlesztésébe, és hamarosan bárki számára elérhető lesz.

A GHETTO BLASTER MÁR ELSŐ FASHION STORY-NKBAN IS SZEREPET KAPOTT, ITT LÁTHATÓ.

- Hogyan és milyen eszközöket lehet csatlakoztatni? Milyen a hangminőség?

- Vezetékkel és anélkül is tudsz rajta lejátszani, a gyufásdoboz mp3 lejátszóról és a legdurvább okoskütyüről is. Ami alap, az, a 3,5 mm-es jack csatlakozó, de vannak még a 6,3 mm-es eszközök, amiket a zenészek használnak, Bluetooth és Wi-Fi is. A legjobb alkatrészek, a tervezés és az akusztika adják a jó hangminőséget, főleg, ha szabadtéren vagy. 60 Wattot tud kiadni, akár 20 óráig is.

- A műanyag borítás alatt van egy hangfal, egy erősítő és egy aksi. Hogyan szerelitek össze ezeket, milyen eszközöket használtok?

blaster_final_2.jpg- Nagyon leegyszerűsítve így néz ki, és van benne egy agy is, ami vezérli a rendszert. Ma már egy hangszóróban is van agy, teljesen sci-fi az egész. De ez rengeteg plusz lehetőséget ad, még effektprocesszorként is használható. Az elektronika nagy része, az aksi és a hangfalak egyedi tervezésűek, de a ház és a hám is azok, ezért minden alkatrész illeszkedik a helyére. Persze ettől függetlenül rengeteg folyamaton átesik az egész, mire egy darab elkészül. Sok forrasztás, nagy gépek és a jó öreg csavarhúzó kellenek ahhoz, hogy egy Ghetto Blaster összeálljon. Tudnék mesélni.

- A Ghetto Blaster nem éppen egy magányos műfaj, én pl. házibulikat, breakeseket és menő klipeket látok magam előtt. Ti kinek szánjátok a terméket?

- A Blasternek a társaság és a kényelmes hordozhatóság a lényege. Azoknak szánjuk, akiknek szükségük van a zenéjükre menet közben is. Táncosok, zenészek, bringások, sportolók, bulizók és mindenki, aki egy kicsit is hiperaktív. Volt, hogy egy tüntetéshez kellett valakinek, szóval még mindig fedezünk fel új lehetőségeket.

- A bringások hogyan tudják használni?

- Felveszik a hátukra, benyomják a zenét és elindulnak. Mindkét kezed szabad, így biztonságosabb vele közlekedni. Rengeteg bringázásra vittük magunkkal, megjártuk vele a Balatont. A tavalyi év legjobb bulija volt.

- Terveztek más színeket vagy marad a feltűnő és jellegzetes neon kék?

- Akinek Ghetto Blastere van, az nemcsak egy hangszórót, hanem egy stílust is birtokol, ezért az első, limitált szériát teljesen testre szabhatóra terveztük. Készül az új weboldalunk, ahol megrendeléskor a hangszórók és a ház színeit is ki lehet választani. Így maga a tárgy is alkalmas lesz arra, hogy kifejezze azt, amit a zene: tükrözni tudja, hogy ki vagy. Lesz egy alapszéria is és lehetőség az egyedi tervekre.

- Mennyibe kerül egy Ghetto Blaster?

- Az első limitált széria alapára 599 euró, ez kiviteltől függően fel- és lefelé is változhat.

- A fotókon és a reklámszpotban is "nemzetközi" arcok szerepelnek, sőt a hivatalos oldalatokon is csak angol nyelvű leírást találtam, szóval ezek alapján nem mondanám meg, hogy magyar termékről van szó. Számítotok egyáltalán Magyarországra vagy a külföldi piac az elsődleges cél? Pontosan milyen terveitek vannak?

- Magyarország is a világ része. Nem limitáljuk magunkat, mert csak így van értelme. Idén nyáron be fogjuk járni vele Európát, szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet. Ezért is kommunikálunk angolul, de nagyon szeretnénk, ha itthon is beindulna a Blaster. Lesznek hazai programok bőven. Több éves fejlesztői munkánk van benne és ezt a Blaster külalakra és minőségre is adni fogja. A következő szezonra egy termékcsaládot tervezünk, és egy komolyabb üzem létrehozásán dolgozunk. Be szeretnénk bizonyítani, hogy itthon is készülnek nemzetközileg elismert dolgok.

interjú: Sugó Lilla


http://www.facebook.com/BlasterAudio


a Ghetto Blaster zenehallgató-evolúciós reklámszpotja:

https://recorder.blog.hu/2013/04/15/haton_kihordott_bulizas_ghetto_blaster_a_blaudiotol
Háton kihordott bulizás – Ghetto Blaster a Blaudio-tól
süti beállítások módosítása