Peter Hook & The Light, The Men, Château Flight - kétheti zenei programajánló

2013.03.22. 19:20, Frontrecorder

PeterHook.jpg

Külföldi fellépőket felvonultató koncerteket és partikat ajánlunk március 22-től Húsvétig, Peter Hook Joy Division tribute-jével az élen, de játszik még a a következő két hétben Budapesten a "következő xx", a szlovén nu-disco fenomén és a legvaracskosabb brooklyni punk rock/poszt-hardcore férfihorda is.

Március 22.


FACE+HEEL (UK) Live feat Designer Drums + Nightdrive Dj's

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 22h

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Az ELTE TáTK V. Nemzetközi Dokumentumfilm fesztiválja zenei kísérőprogramjainak sorában péntek este egy még kevéssé ismert, ám annál nagyobb jövővel kecsegtető brit duó mutatkozik be a beépített kúldetektorral bíró budapesti fiatalságnak. A Face+Heel fiú-lány páros future garage, house és bass music alapokból sző éteri elektronikus zenét, valahol az xx és a Holy Other között, de ezek csak viszonyítási pontok, mert a produkciójuk kellőképpen eredeti. A koncertjük előtt és után a Nightdrive és a Designer Drums dj-i ömlesztik a Toldi táncolásra kijelölt terére a legfrissebb táncolásra szolgáló irányzatok javát.


CHÂTEAU FLIGHT (dj set - Versatile Records, France), MARCUS WORGULL (Innervisions, Germany), Crimson & Chrom (Kiosk, LTC!, ikz)

Helyszín: A38 Hajó 

Kezdés: 23h

Belépő: éjfélig 2000 Ft, utána 2500 Ft

Facebook eseményoldal

A havi rendszerességű KIOSK-esteken minőségi house-t és annak folyton táguló vonzáskörzetébe sorolható modern tánczenéket pakolnak ki az A38-on a dj-házigazdák, Crimson, Chrom és Grasshop. Âme után ezúttal rögtön két neves vendéggel szolgálnak: a dark disco, experimentális house és retrofuturista techno elemekből idestova 16. éve időtlen avantgárd tánczenét kreáló párizsi Château Flight duó képviseletében Gilb’R nyújt betekintést ebbe a szuggesztív zenei világba dj-szettjével, a német Marcus Worgull pedig egy érzelmekkel teli, a tudatot és a lábakat egyaránt bizsergető deep house-szeánszot celebrál.

.

Március 23.


IRIE MAFFIA exkluzív lemezbemutató koncert a Budapesti Korai Fejlesztő Központ javára

Helyszín: A38 Hajó 

Kezdés: 21h

Belépő: 4000 Ft, elővételben: 3500 Ft.

Facebook eseményoldal

Nagyon jó lesz címmel április közepén jelenik meg az Irie Maffia új albuma, amelyből először ezen az estén ad ízelítőt a focicsapatnyi tagságú zenekar. A közel három év szünet után érkező anyag a megszokott, élőhangszeres irie maffiás hangzást turbózza fel napjaink elektronikus tánczenei irányzatainak beemelésével. Az egyszerre koncert- és partiképes album dalainak premierje egyben a Budapesti Korai Fejlesztő Központ javára adott jótékonysági koncert lesz, a teljes felállású Irie Maffia vendégei az új albumon is szereplő Akkezdet Phiai, valamint Török Ádám lesznek. A koncert után DJ Izil tornáztatja tovább a táncizmokat.


COWBELL (UK) + Summer Schatzies (HU) + Psycho Galore DJs

Helyszín: Toldi Klub 

Kezdés: 23h

Belépő: 800 Ft

Facebook eseményoldal

Szintén az ELTE TáTK V. Nemzetközi Dokumentumfilm fesztiváljához kapcsolódó zenei program, szintén egy brit fiú-lány duóval, amely azonban elektronika helyett a White Stripes nyomdokain halad, 2009 óta. Wednesday Lyle és Jack Sandham dob-gitár felállású párosa, azaz a Cowbell manapság az egyik legfelkapottabb szigetországi garázsrock-zenekarnak számít azzal, amilyen üdén - és természetesen a 21. századi fülhöz igazítva - elegyítik a Motown-soult, a beatzenét, a delta-bluest. Lehengerlő, szenvedélyes és ellenállhatatlanul dallamos zenéjükre remekül lehet csörögni, a koncertjük után pedig várhatóan új értelmet nyer a "more cowbell” szállóige. A hazai supportot a hálószoba-beach-garázspop szupergrup Summer Schatzies és a Psycho Galore őrülten menő gitárzenékre szakosodott dj-i adják.


SARE HAVLICEK (SLO), Add2Basket, Holic (Galactic Boogie)

Helyszín: URIMURI

Kezdés: 21h

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Nincs semmi csodálkozni való azon, hogy napjaink egyik legdivatosabb tánczenei irányzata, a nu-disco olyan zenei nagyhatalomnak nem nevezhető országban is virágzik, mint Szlovénia - elvégre az ottani tengerpart is tökéletes inspirációt nyújthat napsütötte, diszkós beütésű beach house írásához. Ezt Sare Havlicek bizonyítja legékesebben, a szlovén nu-disco producer ugyanis pont ilyen mediterrános - meg egy picit űrutazós - zenében jeleskedik, olyannyira, hogy a maga műfajában a nemzetközi élvonalba tartozik. Két eddigi albuma mellett a magyar SpaceWalker kiadónál is számos megjelenést jegyez, és a label meghívására, most először személyesen is megjelenik az Urimuriban, amely erre az estére képzeletben stranddiszkóvá változik.

.

Március 24.


SEPTETO INTERNACIONAL (CH/CUB/H), ELSA VALLE ÉS A RUMBA CALIENTE (CUB/H)

Helyszín: A38

Kezdés: 19:30

Belépő: 1500 Ft, elővételben: 1200 Ft

Facebook eseményoldal

Eddig nem nagyon akar bemelegedni a tavasz idén, úgyhogy igazán jól jön rásegítésnek néhány órányi vérforraló latin dzsessz A salsa, rumba és egyéb afro-kubai stílusokból kevert zenei fűtőanyagot a zongorista-zeneszerző Michael Fleiner vezette, hazánkban először koncertező kubai-svájci-olasz-magyar Septeto Internacional, illetve a Magyarországon élő, elragadó egyéniségű kubai Elsa Valle és az őt kísérő a Rumba Caliente formáció szolgáltatják.

.

Március 25.


PETER HOOK & THE LIGHT (UK): 'Unknown Pleasures' - A Joy Division Celebration, The Trousers, British Mood djs

Helyszín: A38

Kezdés: 20h

Belépő: 5300 Ft, Online jegy: 4500 Ft

Facebook eseményoldal

Már nem létező, a maga idejében meghatározó jelentőségű zenekar egykori tagjának nosztalgia-tripje - az ilyen típusú koncertek kevés kivételtől eltekintve bűzlenek a hakniszagtól. A kevés kivételek egyike a Joy Division alapító basszusgitárosának, Peter Hooknak az a vállalkozása, hogy egy kísérőzenekarral (The Light) elejétől a végéig eljátssza a zenekar Unknown Pleasures című 1979-es albumát, az egyetlen nagylemezt, amely még az öngyilkosságot elkövetett énekes, Ian Curtis életében megjelent. Mert lehet, hogy az utóbbi években - elsősorban kamu dj-zéseivel - lejáratta magát, és nyilván jó üzletet csinál ezzel a tribute-turnéval, de akkor is: Hooky az Hooky, a Joy Division öröksége pedig mind a mai napig rezonál a zenében - és ennél autentikusabban amúgy sem lehetne megidézni a világ egyik legfontosabb zenekarának mesterművét.


THE MEN (USA) + Zombie Girlfriend (HUN) + The Somersault Boy (HUN)

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 20h

Belépő: Elővételben: 1800 Ft, helyszínen: 2400 Ft

Facebook eseményoldal

FÉRFI!! "A brooklyni punk rock/poszt-hardcore The Men kvartett egyre nagyobb népszerűségnek örvend, tavalyi Open Your Heart című, minden korábbinál eklektikusabb (a pszichedelikus punk rockot és poszt-hardcore-t country-val, doo-woppal és surf rockkal beoltó) lemeze aratta az eddigi legnagyobb kritikai- és közönségsikert, de a fáradhatatlan zenekar nem töri meg 2010-es első lemeze óta tartó hagyományát és minden évben új nagylemezzel jelentkezik" - írtuk a lényegre törő nevű férfizenekarról, amely tényleg előállt New Moon című negyedik albumával, amelynek turnéján Budapestet is garantáltan lezúzzák majd. A brooklyniak gyomrozó koncertjéhez a magyar mellékzöngét a Zombie Girlfriend zajpopja és Sallai László Somersault Boy nevű zenekarának lo-finál teltebb hangzású "sickpopja” nyújtja.

.

Március 28.


REPTILE YOUTH (DK), LSD ON CIA (DK), 40 Days

Helyszín: A38

Kezdés: 20h

Belépő: 1300 Ft, elővételben: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Az utóbbi években Dánia büszkélkedhet Európa egyik - ha nem a - legdinamikusabban fejlődő zenei színterével, az ott kupálódó izgalmas előadók pedig szerencsére igen sűrűn eljutnak ide Budapestre. Az LSD On CIA koppenhágai garázsrock trió pont egy éve már fellépett az A38-on, a magát egy valaha volt brooklyni poszt-punk zenekar bolyongó szellemének médiumaként aposztrofáló, a felvételein a Cure és a Sisters Of Mercy producerével, illetve Lady Gaga és a Hot Chip remixelőjével dolgozó Reptile Youth viszont a YouTube-videókról első ízben materializálódik IRL a budapesti közönség színe elé. Előzenekar a pszich-rockos, dream-popos debütáló EP-jét elsőként nálunk bemutatóöttagú 40 Days lesz.

.

Március 31.


INFINITY INK live! (Crosstown Rebels,Hot Creations - UK), Jumpski & Detective Kelly, Chuck & Perge

Helyszín: Cinema Hall Budapest

Kezdés: 22:30

Belépő: 2500 Ft

Facebook eseményoldal

2013 a brit house-duók éve (is) lesz, amelyek közül a Disclosure-t övezi a legnagyobb felhajtás és siker, de persze sok-sok hasonlóan jó, a partikon túl a rádiókkal is barát formáció verseng a figyelemért. Az Infinity Ink fő fegyverténye a nagyszerű énekes-dalszerző-producer Ali Love, aki a saját dolgai mellett a Chemical Brothers Do It Again-jében és a Justice Civilization-jében is közreműködött, illetve tagja a Hot Natured formációnak, a tényleg az egyik legforróbb house-kiadó, a Hot Creations alapítóinak és a producer Luca C-nek a társaságában. Utóbbival külön projektje az Infinity Ink, amelynek Infinity című programadó dala az elmúlt hónapok egyik kikerülhetetlen klubhimnusza - borítékolhatóan budapesti fellépésükön is megőrülés lesz rá. 

https://recorder.blog.hu/2013/03/22/peter_hook_the_light_the_men_ch_teau_flight_ketheti_zenei_programajanlo
Peter Hook & The Light, The Men, Château Flight - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása