Dave Grohl imádja a Gangnam Style-t

2013.03.15. 10:23, rerecorder

dave-grohl-sxsw-2013-keynote-650-430.jpg

Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa és a Foo Fighters gitáros-frontembere a héten jelentette meg Sound City című dokumentumfilmjének zenéjét, a Sound City: Reel To Reelt, valamint a filmzenét készítő formációval tegnap koncertezett is a texas-i Austinban zajló South By Southwest fesztiválon, sőt a vitaindító előadást is ő tartotta, amin más érdekességek mellett elhangzott az is, hogy a Gangnam Style az egyik kedvenc dala az elmúlt évtizedből.

Grohl a Sound City Studios történetéről forgatott filmet, a legendás Los Angeles-i hangstúdióban többek között a Nirvana is rögzített egy lemezt, mégpedig a Nevermindot. Miután 2011-ben bezárt a stúdió, Grohl megvett néhány berendezést, elkezdett dolgozni a dokumentumfilmen és összehozott egy sztárparádés lemezt olyan előadókkal (a Fleetwood Mac, a Nine Inch Nails, a Kyuss tagjai), akik dolgoztak a stúdióban. Most ennek a lemeznek zajlik a promóciója, Grohl a Sound City Players-re keresztelt formációval lép fel itt-ott, és tegnap a SXSW fesztiválon is játszottak, amit megelőzött a zenész 50 perces előadása (a SXSW-es vitaindítót 2012-ben Bruce Springsteen, 2011-ben Bob Geldof tartotta).

Grohl természetesen beszélt filmjéről, arról, hogy milyen volt a Nevermindot rögzíteni és hogy nem értette, Kurt Cobain hogyan gondolhatta azt, hogy sikerül nekik leigázni a mainstream pop világot. Cobain haláláról így nyilatkozott: "Amikor Kurt meghalt, teljesen elveszett voltam, azt éreztem, hogy a zene, aminek az életemet szenteltem elárult. Kikapcsoltam a rádiót, elpakoltam a dobszerkómat." Az előadás fő üzenete az volt, hogy első a zenész, a zenész függetlensége és kreatív víziója: "nincs jó vagy rossz, csak a te hangod."


EGY MÁSIK STÚDIÓBAN EGY MÁSFAJTA STÚDIÓÉLMÉNY GROHLÉKKAL - HÚSZ ÉVES AZ IN UTERO.

Grohl arról is szót ejtett, hogy nem igazán szereti Nirvana utáni zenekara nevét: "Egy jó zenekarnevet találni a kibaszottul a legnehezebb feladat. A Foo Fighters (második világháborús katonai kifejezés UFO-kra és egyéb légi jelenségekre) a legkibaszottabbul hülye név." A legnagyobb meglepetést azonban Psy Youtube-slágere iránti rajongásának megvallásával okozta: "Őszintén és hangosan ki merem jelenteni, hogy a Gangnam Style az egyik kedvenc dalom az elmúlt évtizedből."


ITT GYŰJTÖTTÜNK ÖSSZE TÍZ ESZELŐS GANGNAM STYLE-PARÓDIÁT.

https://recorder.blog.hu/2013/03/15/dave_grohl_imadja_a_gangnam_style-t
Dave Grohl imádja a Gangnam Style-t
süti beállítások módosítása