Hamarosan érkezik a Pluto ötödik nagylemeze, melynek címe: Fedélzetre!

2013.03.05. 09:57, rerecorder

pluto.jpg
A Nemes András vezette Pluto március 24-én jelenteti meg ötödik albumát, melynek Fedélzetre! lesz a címe, a zenekar az "első igazi rocklemezeként" emlegeti, a lemezbemutató koncertre pedig április 13-án kerül sor a Gödörben.


plutozenekarkis2011.jpgA Bérczesi Róberttel közös Biorobotból is ismerős Nemes András vezette Pluto, legutóbb tavaly májusban adott ki egy EP-t (Pluto a boldogság várótermében), melynek a premierje itt a Recorderen volt, most azonban az utolsó simításokat végzik a 2004-es Oda se neki, itt a Pluto!, a 2006-os Klub Vittula, a 2009-es Menedék és a 2011-es Nevem Senki utáni ötödik albumon, melynek Fedélzetre! lesz a címe. „Amikor ismét nehézre fordulnak a körülmények, veszély van, menekülni kell, a kapitány elkiáltja magát, hogy: Fedélzetre! És mindenki tudja mi a dolga. Megint kihajózunk!” - szól a zenekari sajtóanyag az új albumról.

A Pluto-t a folyamatos fejlődés jellemzi, a bemutatkozó nagylemez pc-barkácshangzása után egyre összecsiszolódottabb klubzenekar lett belőle, de Nemes szerint ez az első igazi rocklemezük. „Egy lendülettel lett feljátszva, rendes dobhangzása van és analóg cuccokon kevertük. Kevés szájharmonikán és egyujjas zongorázáson kívül azt hallani, amit koncerteken is: dobszerkó, két gitár, basszusgitár, ének. Ez egy nyers rockandroll lemez lett.” Az említett tavalyi EP címadó dala, egy régebbi stúdióverzióban még nem létező koncertfavorit és a Kispál és a Borz előtt tisztelgő, Lovasiék első lemezének tribute-albumára (Holnaphoz Holddal) készült Szőkített nő mellett hét új szerzemény kap helyet az albumon.

A lemezből lesz ingyenesen letölthető online verzió és cd is, amely nem kerül kereskedelmi forgalomba, hanem a lemezbemutatókon jár majd a jegyhez. A kiadó a Narrator Records. Az április 13-i Gödör klubban tartandó albumbemutató után rengeteg klubkoncert várható Pesten és jó néhány vidéken is.

A zenekar azoknak ajánlja a lemezt, akiknek van türelme végighallgatni egy szövegcentrikus rockalbumot. „Szóval ez lesz a legpörgősebb, legenergikusabb, leggyorsabb, legpozitívabb, leglényegretörőbb és legkeményebb, ugyanakkor legdallamosabb, legkomplexebb, leghitelesebb és legborongósabb lemezünk!”


A boldogság várótermében
című tavalyi EP címadó dalának videója:

Címkék: pluto nemes andrás
https://recorder.blog.hu/2013/03/05/hamarosan_erkezik_a_pluto_otodik_nagylemeze
Hamarosan érkezik a Pluto ötödik nagylemeze, melynek címe: Fedélzetre!
süti beállítások módosítása