Björk pénzt gyűjt, hogy még többen használhassák a Biophilia appokat

2013.01.31. 16:40, Frontrecorder

bjorkbiophilia.jpg

Az izlandi énekesnő a Kickstarter közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretne összekalapozni 375 000 fontot, amelyből az eddig kizárólag Apple-eszközökön (iPhone, iPod, iPad) futó - eredetileg a 2011-es albumához készült - Biophilia applikációkat lefejlesztenék Androidra és Windows 8-ra is. A tulajdonképpeni cél pedig, hogy az appokra épülő oktatási program a szűkösebb anyagi helyzetű családokhoz és iskolákhoz is eljusson világszerte. A pénzbeli felajánlásért cserébe rengeteg exkluzív ajándék jár pólótól litográfián és picture disc vinyl maxin át VIP-koncertjegyig.

BJÖRK REMÉNYKEDHET: TAVALY A ZENEI PROJEKTEK VOLTAK A LEGEREDMÉNYESEBBEK A KICKSTARTEREN.

Björk legutóbbi, nyolcadik stúdiólemeze megjelent úgynevezett app album formátumban is, azaz minden dalhoz tartozott egy-egy, a zene, a természet és a technológia kapcsolódási területeit szemléltető touch screen alkalmazás, amelyeket egy anya app fogott össze. Ezekre a Webby-díjjal is kitüntetett Biophilia-appokra épül az a nonprofit oktatási program, amellyel általános iskolás gyerekek természettudományos és zenei ismeretei bővíthetők új, izgalmas módon. A "biophiliás” órákhoz iPad szükséges, csak ott tarthatnak ilyen foglalkozásokat, ahol ez az eszköz rendelkezésre áll. A visszajelzések alapján pedig jóval több iskola szeretné használni oktatásában a Biophilia-appokat, mint amennyi iPadekkel jól el van látva - az alkalmazáscsomag átültetése más, olcsóbb és szélesebb körben elterjedt érintőképernyős eszközökre tehát logikus lépés.

TAVALY BRIAN ENO IS ELŐRUKKOLT EGY IPAD-ALKALMAZÁSSAL, ITT MUTATTUK.

Az Androidra és Windows 8-ra bővítés finanszírozására Björk Kickstarter-kampányt indított, amely február 27-ig él, addig kell összejönnie az egyáltalán nem csekély 375 000 fontnak. Egyelőre ennek csupán a három százalékát adták össze az ügy szimpatizánsai, akik a pénzadományért cserébe mindenféle ajándékban részesülnek majd: az egy fontot felajánlók egy hatalmas köszönetet kapnak, a száz fontot vagy annál többet áldozók jutalma az app mellett Biophilia póló és litográfia, továbbá nevük feltüntetése az oktatási program támogatói között, míg az a tíz ember, aki 800 vagy annál több fontját dobja be a közösbe, a Biophilia album Björk által dedikált szuper limitált - kétcédés, fadobozos - kiadásával gazdagodik.

De kampányoljon helyettünk a projekt megvalósulása érdekében maga az énekesnő :

https://recorder.blog.hu/2013/01/31/bjork_penzt_gyujt_hogy_meg_tobben_hasznalhassak_a_biophilia_appokat
Björk pénzt gyűjt, hogy még többen használhassák a Biophilia appokat
süti beállítások módosítása