Noel Gallaghert állandó fülzúgás gyötri

2013.01.30. 17:10, recordernews

noelgeci.jpg

Húsz évnyi rock & roll olykor meghozza a maga gyümölcsét, és nem feltétlenül csak aranyszínben csillogó trófeák képében: a 2009 augusztusában egy szilaj öltözői testvérharcot (és gitártörtést) követően az Oasist egy éjszaka alatt elhagyó Noel Gallagher bejelentette, hogy tinnituszban szenved.

BONO PEDIG A HÍREK SZERINT AZ EGYRE ROMLÓ LÁTÁSÁVAL KÉNYTELEN KÜZDENI.

A betegség jellemzője, hogy a fülzúgás állandóvá válik, vagyis csendes környezetben a legkellemetlenebb, és intenzitásától függően akár a mindennapokat, például az elalvást is kínkeservessé teheti. Kiváltó oka különféle megbetegedések lehetnek, de a stressz, élvezeti szerek, és a "zajos munkahely" is okozhatja. Az idősebbik Gallagher egy rádióműsorban leszögezte, hogy amennyiben az Oasisnak köszönheti ezt az állapotot, akkor megérte. "Kikúrtul jó dolgokat éltem át, szóval ha valami agybetegségben halok meg végül, azt se bánnám" - mondta az őt kérdező Andy Goldsteinnek.

Noel egy érdekes nüanszot is megosztott a vizsgálatról: amikor ráadták a hallásvizsgáló fülhallgatókat, klasszikus zenét választott, és pontosan az a darab szólalt meg bennük, amit a fiának szokott lejátszani esténként. A tinnitusz egyébként nem csak őt sújtja az ismert zenészek közül: a Coldplay-es Christ Martin és Pete Townshend a Who-ból szintén szenvedő alanyok.

https://recorder.blog.hu/2013/01/30/noel_gallaghert_allando_fulzugas_gyotri
Noel Gallaghert állandó fülzúgás gyötri
süti beállítások módosítása