Eels: Wonderful, Glorious (albumhallgató)

2013.01.28. 18:11, rerecorder

2013eelspressmain290113.jpg

Az 1996-ban feltűnt Eels zenekar lényegében Mark Oliver Everett (aka Mr. E) nagyon gyakran változó kísérőkkel közös formációja. Ugyan sem a slágerlistákról, de még csak az év végi, kritikusi albumlistákról sem feltétlenül derül ki: az elmúlt 15 év egyik legegységesebben magas színvonalú életműve főződik az Eels-hez. A Wonderful, Glorious című tizedik sorlemez február 4-én jelenik meg hivatalosan, de mától már végighallgatható a teljes album - a Recorderen is.

eels wonderful.jpgAz Eels pályáját meghatározza a frontember aktuális hangulata és Mark Oliver Everett hangulata bizony gyakran változik. A kemény sorsú előadó-dalszerző azonban arra eddig valahogy mindig tudott figyelni, hogy lemezei színvonalára ez ne legyen hatással. Hogy éppen milyen passzban van, azt meglehetősen képletesen tudja átadni és mindig lebilincselő minőségben. Talán éppen a trilógiának nevezett utolsó három albumát jellemezte az eddig legnagyobb hullámvasút, részben hangulatban is, de a két és fél szünet után megjelenő új album ismét nagyon masszív és erős lett. A 2010-es, legutóbbi Tomorrow Morning pozitív hangulatát viszi tovább, de ahogy a borító is jelzi: a nagy narancssárga színességben azért potyognak a bombák rendesen. Az aktuális turnéfelállással, a szokásosnál kollaboratívabb dalszerzés eredményeként készült albumon még az általában chill-es atmoszférateremtésre használt esőbot is megszólal.

De most nem is folytatjuk tovább, jöjjön a Wonderful, Glorious teljes, 13 számos anyaga, tipikusan 'hallani kell'-kategória:

.
A Peach Blossom című albumbeharangozó klip:


Ez pedig a vadonatúj második videó az albumról, mely a New Alphabethez készült:

https://recorder.blog.hu/2013/01/28/eels_wonderful_glorious_albumhallgato
Eels: Wonderful, Glorious (albumhallgató)
süti beállítások módosítása