Dave Grohl szupergruppjának szuperkoncertje

2013.01.20. 14:43, recordernews

davegrohl.jpg

A Foo Fighters alapítója, Dave Grohl, aki úgy képes váltogatni a hangszereit, mint más az alsóneműit, nem kisebbet kavart a Sundance Film Festival-on, mint hogy színpadra állított önmagán kívül egy csomó nagy formátumú zenészt (a Nirvanás Krist Novoselictől a Rage Against The Machine-es Brad Wilk-ig, de ezt a poszt végén részletezzük is), és adtak egy három órás maratoni show-t, amitől mindenkinek leesett az álla. Valamennyien szerepeltek egyébként Grohl friss dokumentumfilmjében, a Sound Cityben is, ami arról az azonos nevű, legendás kaliforniai stúdióról szól, ahol a Metallicától a Fleetwood Mac-en át a Nirvanáig jópár együttes vette fel később nagyra értékelt albumait.

DAVE GROHL KORÁBBAN SAJÁT KÉZZEL ÍRT SAJTÓKÖZLEMÉNYT A FILMJÉHEZ.

"Ez a legjelentősebb dolog, amit valaha is csináltam, figyelembe véve minden albumot és zenekart is, amiben játszottam. Úgy érzem, a Sound City mozi inspirálhatja a kölykök következő generációját, hogy legalább annyira essenek szerelembe a zenével, amennyire én is tettem" - mondta Grohl a filmről a premier napján, de ahogy az alábbi videókat elnézzük, valószínűleg alig várta, hogy végre gitárt (majd basszgitárt és persze dobot is) vegyen a keze ügyébe.

Íme a videók a fellépésről, alattuk pedig soroljuk, kik azok a remek zenészek, akik részt vettek ebben az allstar dzsemmelésben, és akik ebben a formában a Sound City Players nevet viselik. 

John Fogerty (Creedence Clearwater Revival)
Stevie Nicks (Fleetwood Mac)
Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour)
Rick Nielsen (Cheap Trick)
Chris Goss (Masters Of Reality)
Pat Smear (Nirvana)
Krist Novoselic (Nirvana)
Brad Wilk (Rage Against The Machine)
Lee Ving (Fear)
Chris Shiflett (Foo Fighters)
Taylor Hawkins (Foo Fighters)
Alain Johannes (Them Crooked Vultures, Eleven)
Rick Springfield
Rami Jaffee (The Wallflowers)
Jessy Greene (The Jayhawks)

https://recorder.blog.hu/2013/01/20/dave_grohl_szupergruppjanak_szuperkoncertje
Dave Grohl szupergruppjának szuperkoncertje
süti beállítások módosítása