Az Akvárium pénteki koncertajánlója: Sofa Surfers

2012.11.14. 20:00, Recorder.hu

sofasurfers_650.jpg

(X) Coachsurfingelni, vagyis kanapészörfözni igazán különleges élmény. Ismeretlen emberek engednek be a lakásukba, hogy megalhassunk náluk, cserébe pedig mi is ugyanígy teszünk másokkal. Ennél olcsóbb módon utazgatni - mondjuk Európában - nem is lehetne. És ha már indulunk, akkor induljunk nyugat felé először, legyen az első célállomás például Ausztria. Álljunk csak meg! Senki nem megy sehová! Ez most utazási cikk vagy koncertajánló? Igazából mindkettő, hiszen november 16-án pont Ausztriából érkezik hozzánk egy zenekar, akik zenéjük segítségével utaztatnak meg minket különböző világokba.

A Sofa Surfers nem először érkezik Budapestre, viszont annyira nem is gyakori vendég, hogy könnyedén legyinthessünk a nevük hallatán. Sőt igazából az előző mondatból mindössze a könnyedént kell megjegyeznünk, hiszen ha valamire képes az osztrák downtempo zenekar, akkor az pont a könnyedség, a lelazulás megteremtése. A méltán híres bécsi elektronikusok legrockosabb csapatának számító Sofa Surfers zenéjében tökéletesen keveri a már említett downtempós, valamint a rockos elemeket, nem beszélve a trip-hop, a chill-out, a jazz, az acid és ki tudja még milyen behatásokról. 

Az 1997-ben alakult zenekart egyesek a Dorfmeister-féle, vagy a Thievery Corporation által jegyzett remixekből ismerhetik, a nagy többség azonban remélhetőleg a zenekar saját munkássága alapján dönt a részvétel mellett. Hozzánk most a nyár végén megjelent legújabb lemezükkel, a Superluminallal érkeznek, amellyel a Sofa Surfers egy újabb fejlődési szakaszba lépett: ezen a lemezen már a dub és soul elemei is belekeverednek zenéjükbe.

Utazni vágyók tehát figyelem: kanapékat előkészíteni, hogy aztán hajnalban, a buli után már ne is legyen más dolgunk, mint belehuppanni a sajátunkba vagy valaki máséba, és ott folytatni a szörfözést.

Sofa Surfers /A/ lemezbemutató koncert & All Night Breakz

2012.11.16. péntek

21:00 Sofa Surfers (A)

24:00 All Night Breakz: Vida L & Marka (special All Night Surf set)

Belépő: 2 000 Ft, elővételben: 1 800 Ft.

Facebook: http://www.facebook.com/events/402680456452949

https://recorder.blog.hu/2012/11/14/az_akvarium_penteki_koncertajanloja_sofa_surfers
Az Akvárium pénteki koncertajánlója: Sofa Surfers
süti beállítások módosítása