Divat&magyar: Zoe Phobic

2012.11.07. 16:57, Frontrecorder

zoephobic.jpg

A Divat&magyar sorozatunkban ezúttal bemutatkozó Szimon Ágnes saját márkája, a Zoe Phobic az utóbbi időben egyre kapósabb már határainkon kívül is, ami nem meglepő, hiszen alapszínekben készített ruháira az egyszerűség és letisztultság jellemző, stílusa a világon bárhol fiatal lányok igen széles rétegével kompatibilis. Ágnessel pedig, ha zenéről van szó, leginkább a brit / brit hatású indie illetve a klasszikus angolszász rock kompatibilis; aktuális ihletforrása az az Ivan & The Parazol, amelynek bemutatkozó albuma elejétől a végéig nálunk volt először hallható.

ZOE PHOBIC

Magunkról: A Zoe Phobic márka könnyed, letisztult, fiatalos vonalat képvisel. Egyedi, kis szériás felsőruházati termékeket, illetve kiegészítőket kínálunk a megszokottól alacsonyabb áron, ezzel igyekszünk egyensúlyban tartani az exkluzivitást és az elérhetőséget. 

Mióta: 2007

Kik: Szimon Ágó. Jelenleg egyedül intézem a dolgokat, egy fantasztikus varrónővel együttműködve. 

Kiknek: 20-30 éveseknek, főként nőknek, de igyekszem egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a férfi kollekciókra is. 

Mottó: Egyszerű formák, letisztult vonalak, barátságos hangulat. 

Inspirációk: Mindenképpen a street style oldalak, illetve a zene.

Anyagok: Túlnyomóan pihe-puha viszkóz, illetve műbőrök.

Színvilág: Mindennel jól kombinálható alapszínek.

zoephobic2.jpg

Egyedi jegyek: Az elérhető árkategória, illetve az utcai és az extravagáns elemek keveredése. 

Stílus / koncepció: Letisztult, könnyed, északias. Fő vonalunk az utcai hordható ruhák és kiegészítők készítése, ugyanakkor minden kollekciónkban megtalálhatóak extravagáns darabok is, főleg külföldi vásárlóink igényeire szabva.

Következő kollekció: A 2013-as tavaszi-nyári kollekciót üde színek, "éles vonalak" határozzák majd meg. Izgalmas, légies és mégis geometrikus formák találkoznak lágy anyagokkal és árnyalatokkal.   

Vízió: Mindenképpen szeretném egyre több emberhez eljuttatni a márkát, itthon és külföldön egyaránt. Valami elindult az elmúlt 1-2 évben itthon is, így egyre több lehetőség lesz erre. A terjeszkedés mellett pedig igyekszünk minél gyakrabban kisebb, speciális kollekciókkal előrukkolni, ezzel is színesítve a márka arculatát.

Kedvenc / a márkához passzoló zene: Brit indie zenék. Általában ezekből, illetve a klasszikusabb, 60-as, 70-es, 80-as évekbeli rockzenékből inspirálódom.

Legnagyobb eredmény: Az idei Marie Claire Fashion Days-en való részvétel.

Legismertebb viselő: Kozma Orsi, illetve kedvenc magyar modellem, Csonka Rebeka.

Íme három dal, amely inspirálóan hatott a Zoe Phobic ruhák megszületésére. Elsőként a Life In Film Alleyway című dalának unplugged verziója:

Maradva az akusztikus hangszeres előadásnál, Arctic Monkeys:

 És végül egy generációról generációra öröklődő 1980-as dal, a Blondie Call Me-je:

Összeállította: Forrai Krisztián

https://recorder.blog.hu/2012/11/07/divat_magyar_zoe_phobic
Divat&magyar: Zoe Phobic
süti beállítások módosítása