Divat&magyar: Feelinkita

2012.10.27. 18:43, Frontrecorder

feelinkita.jpg

Divat&magyar rovatunk következő tárgya és alanya a Feelinkita, Laposa Kitty egyszemélyes ruhamárkája, amely főleg élénk, vidám színű bikinijei révén egyre népszerűbb. A Facebook-generációt megtestesítő Kitty teljesen saját készítésű öltözékeinek neonszíneiről könnyen a partizás jut az eszünkbe, és tervezéskor őt magát is az elektronikus (tánc)zene pörgeti leginkább.

FEELINKITA

Magunkról: Vannak a funkcionális ruháim (bikini, pulóver, kiskabátka, cicanadrág, miniruha, felsőruházat, szoknya, satöbbi) és a kiegészítő öltözeteim, amit az alapruhatárunk felfrissítésére tervezek (ilyenek például az áttetsző felsők). A fő vonal mégis mindig ugyanaz: nyáron bikini, télen pulóver. A nagyon basic cuccokat, és az éppen aktuálisan trendi ruhákat direkt nem erőltetem, szeretek olyasmivel kísérletezni, ami épp "nem divat", vagy amit még eddig sehol máshol nem láttam.

Mióta: Most lesz két éve, hogy létrejött a facebookos oldal.

Kik: Laposa Kitty. Mindent egyedül én csinálok a tervezéstől a kivitelezésig. Először csak saját magam szórakoztatása/öltöztetése volt a cél, aztán az oldalról egyre többen szerették volna ugyanazt magukra venni, amit eredetileg magamnak terveztem. Már nagyon hiányzik a varrodai segítség, mert így nehezen jut időm az új ötletek megvalósítására.

Kiknek: Inkább lányoknak. A leggyakoribb korosztály a facebookos statisztika szerint: lányoknál 18-24, fiúknál 25-34.

Mottó: Szerintem mindennek az alapja a magabiztosság és az elszántság, valamint a folyamatos befektetés. Ha bízom magamban, tudom, hogy jó az, amit csinálok és mire vagyok képes, akkor semmi sem zökkenthet ki.

feelinkita3.jpg

Inspirációk: Az utca embere és a közvetlen környezetem. Továbbá minden, minden és minden: tárgyak, állatok, növények, régi sorozatok, konkrét stíluskorszakok, ételek, italok, sportok, zene, bármi.

Anyagok: Többnyire hétköznapokon viselt, kényelmes, rugalmas pamutfélék és olyan fürdőruha anyagok, amikből a bikiniken kívül a - 90-es évek hangulatát idéző - fényes cicanacikat is készítem.

Színvilág: Az összes létező színbe és árnyalatba szerelmes vagyok! Szerintem nagyon oda kell figyelni, hogy az árnyalatokat miként párosítjuk és milyen hangulathoz/témához kapcsolunk, mert sok színnel dolgozni együtt a legveszélyesebb.

Egyedi jegyek: A legfőbb ismérvem talán a színek nem megszokott módon való kombinálása. Egyszerű, jól bevált alapminták variálása szabásvonalakkal, áttetsző anyagok beépítése és persze a gigantikus pöttyök.

Stílus / koncepció: Teljesen kényelmes hétköznapi, utcai viseletek. Néha harsány, agresszív színek és nagyképű hangulat, néha meg egy habos-babos tündérmese. Nagy hangsúlyt fektetek a minőségre és az előnyös szabásra.

feelinita4.jpg

Következő kollekció: Nincs kollekció, hanem olyan ruhát készítek, ami éppen eszembe jut, miután felkelek. :)

Kedvenc / a márkához passzoló zene: Nyitott vagyok minden irányzatra, de legfőképpen az elektronikus zenéket szeretem. A kísérleti elektronikától a kortárs technóig szinte mindent szívesen hallgatok, de mostanában a 80-as évek hangzása is inspirál, miközben tervezek.

Legnagyobb eredmény: 2008-ban egy regionális tervezős-varrós szakmai verseny győztese lettem, szinte az összes kategóriában, amit megpályáztam. Ez akkor nagy löket volt, a győzelem még jobban megerősített abban, amit csinálok.

Legismertebb viselő: Egyik kedvenc úszónőm, Verrasztó Evelyn többek között bikinit vásárolt tőlem. Ezzel szintén egy álmom vált valóra.

DIVAT ÉS ZENE SZOROSABB KAPCSOLATÁRÓL SZÓLÓ CIKKEINKET ITT RENDEZZÜK ÖSSZE EGY KOLLEKCIÓBA.

Kitty egyik kurrens kedvence a brit kortárs electronica-producer Clark - íme a legutóbbi EP-jének címadó száma:

A Little Dragon ugyancsak Feelinkita-favorit, a svéd elektrópop zenekar itt a Little Man című dalát játssza élőben:

Összeállította: Forrai Krisztián

https://recorder.blog.hu/2012/10/27/divat_magyar_feelinkita
Divat&magyar: Feelinkita
süti beállítások módosítása