A nap (letiltott) képe: IKEA VS Pussy Riot

2012.09.27. 19:31, recordernews

Ígértünk még dilis hírt, íme: kedvenc svéd húsgolyógyártónk (ami mellékesen bútorokat is létrehoz) oroszországi weboldalán nemrég olyan fotó tűnt fel, aminek négy szereplője ülőalkalmatosságokon üldögél, tisztességes polgári divatviseletben, egyúttal színes símaszkokban. Egy üveg IKEÁs almásvodka hatása alatt sem volna nehéz kitalálni, hogy egyértelmű az utalás a Putyin-ellenes templomi derbije miatt leültetett Pussy Riot csajpunkbandára.

Persze lehet, hogy csak mi gondoljuk így, úgyhogy íme, a kérdéses vizuális tartalom:

ikea-pussy-riot (1).jpg

A kép egyébként a weboldalnak azon a részén tűnt fel, ahol vásárlók tölthetik fel saját, a bemutatótermekben készült fotóikat. Nem sokáig élvezhette azonban a fotó a figyelmet, mert a vállalat azt eltávolította, az alábbi üzenettel: "az IKEA egy kereskedelemmel foglalkozó cég, amely tevékenységét a politika és a vallás terepén kívül gyakorolja. Nem engedhetjük, hogy reklámprojektünk bármilyen kampány platformjaként legyen felhasználva."

EGY OROSZ FELTESZI, AZ IKEA LESZEDI? AMIT AZ APPLE FELTESZ, SOK OROSZ FOGJA LESZEDNI!

Az eset azért különösen forró, mert a képekre szavazhattak a vásárlók – és mielőtt törölték volna, ez kapta a legtöbb voksot azon a héten, szám szerint 1431-et.

Címkék: ikea pussy riot
https://recorder.blog.hu/2012/09/27/a_nap_letiltott_kepe_ikea_vs_pussy_riot
A nap (letiltott) képe: IKEA VS Pussy Riot
süti beállítások módosítása