Ital Tek útja a jungle és a footwork felé vezet

2012.09.04. 10:07, recordernews

Október 30-án jelenik meg az izgalmas elektronikus zenei jelenségekre bukó Planet Mu kiadó egyik legstabilabban álló betonoszlopának, Ital Teknek a legújabb albuma. Ez a tény már önmagában is tenyérdörzsölésre adhat okot, ha viszont hozzátesszük, hogy a brightoni művész (tisztes polgári nevén Alan Myson) elkezd rajta más irányokba is tekintgetni, mint a tőle megszokott hömpölygős, melodikus postdubstepek, akkor már a talpunkat is készíthetjük - a label közlése szerint ugyanis a Nebula Dance címet viselő anyagra jóval pörgősebb tempó lesz jellemző.

italtek_1.jpg

Mint írják, a közelgő lemez "idomul azokhoz a folyamatokhoz, amelyek ma a kortárs zenében zajlanak 140 és 160 BPM között, reflektál a dubstep, jungle és a footwork fejlődésére. Ital Tek figyelme ennek megfelelően a mély és melodikus zenék felől most inkább a drámai dobokra és a kifejező erejű, de precízen kidolgozott szintetizátorszólamokra irányul."

Akik figyelemmel követték emberünk munkásságát (a 2006-os vicces Terminátor-tematikájú breakcore darabjaitól az emlegetett elmélyülésen át egészen mostanáig), azok már felfigyelhettek a most bejelentett "stílusváltás" jeleire, hiszen a 2011 decemberében megjelentetett Gonga EP már pont ebben a felhevült, ütős-orientált stációban keletkezett.

Ebbe itt most bele is hallgathattok, míg a közelgő Nebula Dance-szel itt lehet kicsit közelebbről ismerkedni még a megjelenés előtt.

Gonga EP Promo Mix (Out Now Planet Mu Records) by ITAL TEK

https://recorder.blog.hu/2012/09/04/ital_tek_utja_a_jungle_es_a_footwork_fele_vezet
Ital Tek útja a jungle és a footwork felé vezet
süti beállítások módosítása