SoKo: We Might Be Dead By Tomorrow (videoklip)

2012.05.24. 09:01, -recorder-

A lengyel származású, francia születésű, párhuzamos színésznői és dalszerző-gitáros-énekesnői karrierjében Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok között ingázó Stéphanie Sokolinski, azaz SoKo már többször szerepelt itt a Recorderen: a sztárrendező Spike Jonze vele készített kisfilmjeit már ősszel bemutattuk egy nagyobb összeállításban, majd februárban I Thought I Was An Alien című első albumát is közzétettük a hozzá tartozó videókkal együtt. Most a lemez egy újabb dalához is készült hivatalos klip, az énekesnő rendezésében és főszereplésével: az élet rövidségéről és törékenységéről szóló We Might Be Dead By Tomorrow szuper 8-as kisfilmjében a boldog szerelem képei színesben, a halál fenyegetésére emlékeztető képsorok fekete-fehérben jelennek meg – SoKót pedig női partnerrel, Meghan Edwarddal láthatjuk szerelmes, intim, többször meztelen jelenetekben. „Kamera előtt újrateremteni a köztünk lévő kötődést igazán könnyű volt és, hát... nagyon élvezetes... és valódi” – mondja a biszexualitásáról már interjúiban is nyíltan beszélő SoKo, aki színésznőként már 16 évesen forgatott első filmjében (Clara, cet été là) és a legutóbb mozikba került Bye Bye Blondie-ban is leszbikus szerepet játszott, de énekesnői (valódi) énjével most először mutatkozik meg így. A korhatáros klip mellett mutatunk pár részlet SoKo említett filmjeiből, sőt a legújabból, az e héten épp a Cannes-i Filmfesztiválon szereplő Augustine-ból is, melynek aláfestő zenéjét is az énekesnő jegyzi.


a 2004-es Clara, cet été là amerikai piacra összevágott előzetese borzalmas angol narrátorszöveggel:  

a teljes film francia eredetije, spanyol felirattal, öt részben:

előzetes a Bye Bye Blondie című filmhez, melyben SoKo és Béatrice Dalle ugyanazt a karaktert játsszák tizenévesen és felnőtt korában:

részlet Alice Winocour rendezőnő Augustine című első nagyjátékfilmjéből, melynek XIX. századi történetében a SoKo alakította hiszterikus főhősnő orvosát Vincent Lindon játssza: 

http://www.s-o-k-o.com

http://twitter.com/SoKothecat

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: cannes soko korhatáros
https://recorder.blog.hu/2012/05/24/soko_we_might_be_dead_by_tomorrow_videoklip
SoKo: We Might Be Dead By Tomorrow (videoklip)
süti beállítások módosítása