Hó Márton és a Jégkorszak: A haverok már nem vártak meg – klippremier!

2012.04.21. 09:59, -recorder-

A dalszerző-gitáros-énekes Horváth Márton 2010 vége óta szerepelt már nálunk Hó Márton és a Jégkorszak nevű együttesének első EP-jével (Szeles Mónika) és első albumával (Dalok a fürdőszobából), egy James Blake-feldolgozással (The Wilhelm Scream) és egy magyar dalátiratokból összeállított „ledolgozáslemezzel” (11), Kristóf Norbert társaságában készült duettel (Mindenkinek mindent megköszönni) és Tövisházi Ambrus társaságában készült rádiójáték-betétdalokkal (Hó Márton és a Jetik: Minden idők), sőt legutóbb egy Schmitt-ügy ihlette protest songgal is (Ugyanúgy szeretnék hazudni, ahogy te) – klippremiert azonban eddig még nem tartottunk tőle. Nos, most már ezt is kipipálhatjuk: A haverok már nem vártak meg című Hó Márton és a Jégkorszak-szám videója itt a Recorderen debütál – a Record Store Day alkalmából, melynek keretében a zenekar ma délután, április 21-én pontban 17:00-kor a Révay köz 1. alatti Wave lemezboltban ad ingyenes villámkoncertet.

„A haverok már nem vártak meg az egyetlen olyan szám a lemezünkről, ami a felvételek közben (2011 őszén) született meg.” – meséli a dalról a gitáros-énekes Hó Márton. „A számot talán nem kell magyarázni, elég talán annyi, hogy a haverok azért vannak, hogy röhögj/sörözz velük a téren, meg elmenj velük koncertre/házibuliba, csak aztán a haverokról a végén mindig kiderül, hogy nem is annyira jófejek, az a dolguk, hogy átbasszanak, és még a bulik után se várjanak meg. És valahogy a végén mindig ők járnak jól, mindig ők győznek (erre utal a szám közepén az egy sornyi idézet a Lidocain című Hiperkarma-számból).

A Dalok a fürdőszobából lemez hetedik számához készült klipet egy nap alatt vettük fel március elején Budapesten több helyszínen. Az ötletért és a megvalósításért a gitárosunkat, Szőke Barnát illeti köszönet, az operatőri munkáért és vágásért Fehér Marcell barátunkat, de intenzíven kivette a részét a videó elkészítésében a Szandra című előző klipünk társrendezője, Kiss Ádám (smalladam) is. Külön köszönet barátunknak, Keresztes Lórinak, hogy elvállalta a szereplést.

A haverok már nem vártak meg című Hó Márton és a Jégkorszak-videoklip itt látható:

Rendező: Szőke Barna
Operatőr és vágó: Fehér Marcell
Főszereplő: Keresztes Lóri
Extra köszönet: Kiss Ádám (kreatív arc), Déri Ákos (operatőrasszisztens), Kegyes Júlia, Márkus Eszter, HVG Fotórovat


az előző Hó Márton és a Jégkorszak-klip, a Szandra című dalhoz:

 

http://www.jegkorszak.blog.hu
http://www.facebook.com/homarton

legjegyezte: Déri Zsolt 

https://recorder.blog.hu/2012/04/21/ho_marton_es_a_jegkorszak_a_haverok_mar_nem_vartak_meg_klippremier
Hó Márton és a Jégkorszak: A haverok már nem vártak meg – klippremier!
süti beállítások módosítása