Rufus Wainwright: remixverseny, sztárparádés balett és egy Leonard Cohen-dal a brit királynőnek

2012.03.15. 11:20, -recorder-

Modern korunk legnagyobb tehetségű gay icon zenészének, Rufus Wainwrightnak az új lemezéről, a sztárproducer Mark Ronson segédletével készített Out Of The Game-ről februári összeállításunkban már közreadtuk a címadó kislemezdalt és a Montauk című zongorás darabot, melyet Leonard Cohen lányától született kislánya, Viva Katherine Wainwright Cohen ihletett. Most egy harmadik számot is tudunk mutatni az április 23-án megjelenő albumról, ugyanis a Bitter Tears című szerzeményt és hangsávjait közzétették egy remixversenyhez, melynek keretében a dal legsikerültebb remixét prezentáló nyertes ezer dollárt és némi internetes csinnadrattát is kap az első hat helyezettnek járó dedikált Rufus-relikviák mellé.

Az album mellett szintén áprilisban kerül a közönség elé az a Rufus Wainwright által hangszerelt Carbon Life című balett produkció, melyet Mark Ronson a svéd Miike Snow együttes amerikai énekesével, a Rufus-lemezen is közreműködő Andrew Wyatt-tel közösen írt a Royal Ballet társulatának, és a londoni Covent Gardenben zajló előadásokhoz a tervek szerint olyan vendégművészek is csatlakoznak a színpadon, mint Boy George, a Drums-frontember Jonathan Pierce, a Kills-énekesnő Alison Mosshart, továbbá két washingtoni rapper, Wale és Black Cobain.

a Bitter Tears című új Rufus Wainwright-szám itt hallható:

a dalhoz március 13-án meghirdetett remixversenyre itt lehet pályázni:
http://www.indabamusic.com/opportunities/rufus-wainwright-bitter-tears-remix-contest

szintén a héten, március 12-én történt, hogy Rufus – kanadai állampolgári minőségében – a brit Nemzetközösség ünnepe, a Commonwealth Day alkalmából II. Erzsébet királynő színe előtt zongorázta és énekelte a Hallelujah című Leonard Cohen-szerzeményt Londonban, a westminsteri apátságban:

.

http://www.rufuswainwright.com
http://www.markronson.co.uk

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/03/15/rufus_wainwright_bitter_tears
Rufus Wainwright: remixverseny, sztárparádés balett és egy Leonard Cohen-dal a brit királynőnek
süti beállítások módosítása