Chairlift: Something – a teljes album!

2012.01.21. 17:30, -recorder-

A billentyűs-énekesnő Caroline Polachek és pasija, Aaron Pfenning által még egy coloradói egyetemen alapított, majd a Brooklynba költözés után 2007 elején egy újabb multiinstrumentalistával, Patrick Wimberly-vel trióvá kiegészült Chairlift a 2008-ban megjelent, majd 2009-ben nagykiadós terjesztést kapó Does You Inspire You? albummal tűnt fel, melynek rádiós slágerdala, a fülbemászó Bruises egyszerre mutatta meg az együttes kiemelkedő popérzékenységét és kamaszos hebehurgyaságát. Az első album összességében elég hullámzóra sikerült, bár akadtak rajta remek pillanatok (mint az Evident Utensil vagy a nyolcvanas évekbeli dream popban fürdő Planet Health), azért érezni lehetett, hogy bőven van még hova fejlődnie a fiatal formációnak. Az azóta eltelt időben Caroline feltűnt többek közt a Holy Ghost! elektro-pop duó I Know, I Hear című számában, de a chillwave-hős Washed Out bemutatkozó nagylemezének (a Recorderen elejétől végéig meghallgatható Within And Withoutnak) egyik legszebb dalában, a You And I-ban is az ő hangját hallhattuk. Az énekesnő és Aaron Pfenning kapcsolata 2010-ben véget ért, az utóbbi pedig úgy döntött, inkább a szólókarrierjére koncentrál (Rewards nevű tánczenei projektjére), így kilépése után Caroline Polachek és Patrick Wimberly már duóként vette fel a Something című második Chairlift-albumot.

Az új anyaghoz két brit producert választottak: a korábban Emilíana Torrini (Me And Armini), a Franz Ferdinand (Tonight: Franz Ferdinand), a Hot Chip (One Life Stand) és a Kills (Blood Pressures) mellett is dolgozó Dan Carey-t, illetve a hangmérnökként már a nyolcvanas évek óta legendának számító Alan Mouldert, és már a beharangozó dalok (főleg a kimondhatatlan című Amanaemonesia vagy a Met Before) is a mostanában közkedvelt lebegős, nosztalgikus hangzásra, illetve jóval érettebb dalszerzői megközelítésre engedtek következtetni. Most itt a teljes album: egy elődjénél jóval egységesebb, remek poplemez, melynek anyagát a kaliforniai KCRW rádió honlapján tették először közzé – és itt a Recorderen is meghallgatható egészen az amerikai megjelenés napjáig, január 24-ig.

FRISSÍTÉS: február elejétől a teljes új lemezanyag, mind a 11 szám meghallgatható a zenekar YouTube-csatornáján – előbb a Sidewalk Safari című nyitódal stúdióverzója külön, majd a második lejátszón a Sidewalk Safari élő felvétele után a többi 10 szám stúdióverziója az albumon szereplő sorrendben!

Chairlift: Something
(2012)

1. Sidewalk Safari
2. Wrong Opinion
3. I Belong In Your Arms
4. Take It Out On Me
5. Ghost Tonight
6. Cool As A Fire
7. Amanaemonesia
8. Met Before
9. Frigid Spring
10. Turning
11. Guilty As Charged

 

az együttes SoundCloud-oldalára felkerült számok külön-külön is:

az első beherangozó dal, az Amanaemonesia videója:


az első album sikerdalai, a Bruises..

...az Evident Utensil...

és a Planet Health:


ez pedig ráadásként a Holy Ghost! 2010-es I Know, I Hear című kislemezdala, melyben Caroline Polachek volt a vendégénekes:


http://www.chairlifted.com

összeállította: Szabó Benedek és Déri Zsolt

Címkék: chairlift holy ghost
https://recorder.blog.hu/2012/01/21/chairlift_something_a_teljes_album
Chairlift: Something – a teljes album!
süti beállítások módosítása