Nirvana: Live At The Paramount (1991, koncertfilm)

2011.09.27. 18:44, -recorder-

A Nirvana most húszéves Nevermind albumának jubileumi újrakiadásához – már ha az ötlemezes super deluxe edition formátumot választjuk – tartozik egy teljes 1991-es koncertfelvétel is, a seattle-i Paramount Theatre-ben adott Halloween napi fellépés anyaga, CD-n és DVD-n egyaránt. Ez a koncert azért is különleges a zenekar történetében, mert ez az egyetlen, amit annak idején rendes filmre (egész konkrétan 16 mm-es filmre, tehát nem videóra) rögzítették – és bármilyen hihetetlen, most jelenik meg először hivatalosan (pár számot már a múlt héten is tudtunk mutatni belőle). A Live At The Paramount tegnap publikált tökéletes minőségű anyagából 44 percnyi (a DVD-n szereplő teljes 19 számos műsorból 10 számnyi) ma estétől 24 órán keresztül, magyar idő szerint szerdán este 6-ig látható a YouTube-on a zenekarnak szentelt VEVO csatornán – így a Kurt Cobain: About A Son dokumentumfilm, az 1989-es ausztriai koncertvideó és a két évvel későbbi 1991: The Year Punk Broke turnéfilm után most ezt is rögtön végig lehet nézni itt a Recorderen!


Live At The Paramount
(az 1991. október 31-én a seattle-i Paramount Theatre-ben adott koncert teljes dallistáján a YouTube-verzióból kihagyott számokat dőlt betűvel jeleztük)

Jesus Doesn’t Want Me For A Sunbeam
Aneurysm

Drain You
School
Floyd The Barber

Smells Like Teen Spirit
About A Girl
Polly
Breed
Sliver
Love Buzz

Lithium
Been A Son
Negative Creep

On A Plain
Blew


Rape Me
Territorial Pissings
Endless, Nameless

 

csaknem húsz évvel később, 2011. szeptember 20-án Krist Novoselic eljátszott Seattle-ben két Nirvana-számot (On A Plain, Sliver) egy jótékonysági emlékkoncerten, a Nirvana-kiállításnak helyt adó EMP múzeum egyik termében, régi haverjai, a 2008-as Szigeten is járt Presidents Of The United States Of America együttes zenészei társaságában:


http://www.nirvana.com

összeállította: Déri Zsolt 

Címkék: 1991 nirvana
https://recorder.blog.hu/2011/09/27/nirvana_live_at_the_paramount_1991_a_teljes_koncertfilm
Nirvana: Live At The Paramount (1991, koncertfilm)
süti beállítások módosítása