M.I.A.: 27 (mp3)

2011.07.24. 11:28, -recorder-

Mint tegnapi gyászhírünkben is írtuk, Amy Winehouse a „27-es klub” tagja lett: ugyanúgy 27 évesen halt meg, mint nagy önpusztító elődei, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones és Kurt Cobain, vagy – hogy kevésbé ismert eseteket mondjunk – a Canned Heat-főnök Alan "Blind Owl" Wilson (gyógyszer-túladagolás), a hetvenes évek hajnalának nagysikerű power pop zenekarát, a Badfingert vezető Pete Ham (öngyilkosság kötéllel), a másik korabeli power pop alapzenekarból, a Big Starból szólópályára tért Chris Bell gitáros-énekes (autóbaleset) vagy a nyolcvanas évek első felében működő Minutemen punktrió éléről D. Boon (autóbaleset), és akkor még nem is beszéltünk a 27 évesen a világból kilépő Manic Street Preachers-botrányhős Richie James Edwardsról (eltűntnek nyilvánítva, feltételezhető öngyilkosság) vagy minden megátkozott rocker őséről, a bluesman Robert Johnsonról (valami mérgezés). Amy Winehouse halálának másnapján a Srí Lanka-i tamil származású brit rapper-énekesnő, M.I.A. rögtön publikált is egy 27 című dalt kolléganője – és minden fiatalon elhunyt barátja – emlékére. A felvétel itt rögtön meghallgatható – és le is tölthető.

Ezt a dalt még a Vicki Leekx előtt vettem fel, de sosem adtam ki. Ez egy befejezetlen demo. Nyugodj békében, Amy!” – írja a szám linkjét tartalmazó Twitter-üzenetében a 36 éves Mathangi "Maya" Arulpragasam, amiből valószínűsíthető hogy egy 2010-es felvételről van szó. Nem biztos, hogy Amy ihlette, de könnyen asszociálhatunk rá a dalbéli lányról, akit hiába vittek újra és újra elvonóra, aki hegyeket vásárolt drogokból és aki olyan rohadt sokat ivott, hogy még a csapos is milliomos lett belőle.

aki el akarja menteni magának a hangfelvételt mp3 formátumban, kattintson az egere jobb gombjával ide – aztán Link mentése másként/Save Link As...

M.I.A.: 27

said your all mouth and no brains
all rock stars go to heaven
you said you'll be dead at 27
when we drunk in a English tavern
the owner poured you the Bourbon
and you drunk your self so rotten
so he got so rich he bought a Bentley
and moved himself to Devon

you started dirty dancing
and you bar tended a dozen
i took you to the clinic
to get you clean but you couldn't
said in 2 days ur 27 and and ur destiny was comin
so ur papa passed so sudden
and left you with lil somin

you blew that money on a mountain of drugs
and staged your self a bed in
a month later when i popped in
your still high but the winter set in
i bought you a coffee and a muffin
and you quoted me some Lenin
i wished i was that clever
but thats what kept me coming
your friendship did mean somin
but you left me for nothin
when i left, you befriended a rope
and i saw you both were hanging

http://twitter.com/_m_i_a_

összeállította: Déri Zsolt
 

https://recorder.blog.hu/2011/07/24/m_i_a_27
M.I.A.: 27 (mp3)
süti beállítások módosítása