The Cars: Let's Go (tévéfellépés) + Sad Song (videoklip) + Move Like This – a teljes album!

2011.05.26. 09:30, -recorder-

A hetvenes-nyolcvanas évek egyik meghatározó és máig nagy hatású amerikai new wave zenekara, a Cars 2011 májusában – több mint 23 év szünet után – ténylegesen is visszatért: a Blue Tip klip és a Sad Song című hivatalos kislemez beharangozója után e hónapban végre megjelent a tíz új dalt tartalmazó Move Like This album, a dalszerző-gitáros-énekes Ric Ocasek és zenésztársai visszatértek a koncertszínpadokra is egy tízállomásos amerikai turnéval – és most letudták csaknem 24 év kihagyás után első tévéfellépésüket is. A cikkünkben bemutatott videók után a sztárproducer Jacknife Lee (U2, Kasabian, Editors, R.E.M.) társaságában rögzített új Cars-album teljes anyaga is meghallgatható.

A zenekar május 24-én este a Late Night with Jimmy Fallon című tévéműsorban lépett fel, ahol Ric Ocasek frontember, Elliot Easton gitáros, Greg Hawkes billentyűs és David Robinson dobos élőben is bemutatták új albumuk nyitódalát, a Blue Tipet:

Jimmy Fallon vendégeként a Cars egy régi slágerét is előadta: az 1979-es Candy-O album nyitódalát, a Let's Go című Ric Ocasek-szerzeményt. Ezt a számot annak idején a basszusgitáros Benjamin Orr énekelte, de ő 2000-ben elhunyt, és az újjáalakult zenekar nem vett be helyére új tagot: a basszustémákat a billentyűs Hawkes vállalta át, az Orr által énekelt dalokat pedig Ocasek.

a Let's Go így hangzott megjelenésekor, egy 1979-es tévéfellépésen, még Benjamin Orr énekével:

a 2011 márciusában megjelent visszatérő kislemez, a Sad Song klipje:

a Move Like This című 2011-es Cars-album, mely igazán perfekt módon illeszkedik a zenekar 1978 és '87 közötti diszkográfiájához, itt hallható:

http://thecars.org

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/26/the_cars_lets_go_tevefellepes
The Cars: Let's Go (tévéfellépés) + Sad Song (videoklip) + Move Like This – a teljes album!
süti beállítások módosítása