Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 15. hét

2011.04.22. 15:18, -recorder-

Ezen a héten háttérbe szorulnak a gitárok, rég eltűnt zenészek térnek vissza, továbbá támogatjuk a kísérletezgetést, meg úgy en bloc a popzenét – az alábbi dalok közül hármat simán viszontláthatunk a hagyományos slágerlistákon. A rendes KHT10 után még egy tízszámos ráadás is következik. (A dalok szokás szerint rögtön meg is hallgathatók, a letöltési lehetőségeket külön jelezzük, a cikk alján – még a ráadás előtt – pedig két klipet is bemutatunk).

 

Black Lips: Modern Art
Arabia Mountain címmel jön ki júniusban a Black Lips sokadik albuma az ultra-trendi Vice magazin lemezkiadójánál. Mindenki döbbenetére Mark Ronson a producer, szóval furcsaságokra lehet számítani. Az első kislemezes dalban (melynek beteg videoklipje cikkünk legalján is látható) például a szokottnál kevesebb a gitár. Ugye megmondtuk?
http://www.pitchfork.com/news/42118-video-black-lips-modern-art/

Tom Vek: A Chore
Ez az ember még él! 2005-ben kiadott egy sznobkedvenc lemezt (We Have Sound), majd nyom nélkül eltűnt (állítólag GYES-en volt!), még csak nem is kollaborált másokkal. Tavaly adott életjelet, amikor megjelent egy digitális album régi B-oldalas számokkal és remixekkel. Második sorlemeze (Leisure Seizure) júniusban látja meg a napvilágot.
http://www.tomvek.tv/

The Correspondents: What's Happened To Soho?
Szvinges elektronikával minden rendes embert ki lehet kergetni a világból. Ennek a leedsi DJ/MC duónak mégis sikerült ebből valami szerethetőt kihozni. Lemezük sem volt még, amikor tavaly meghívást kaptak néhány brit fesztiválra, ahol imádták őket. Bemutatkozó hatszámos EP-jük jövő héttől rendelhető/letölthető.
http://thecorrespondents.believeband.com/

Toddla T feat. Shola Ama & J2K: Take It Back
Ez a szám az ellenállhatatlan house zongora miatt került fel a playlistre. A UK garage szcéna ünnepelt DJ-jének első, 2009-es előadói albuma nem robbant be a slágerlistákra, talán most összejön neki. Második Watch Me Dance című lemeze augusztusra várható, rengeteg ismert vendég (Róisín Murphy, Roots Manuva, stb.) adja hangját a számokhoz. Az első kislemezen az a Shola Ama énekel, akit tinédzserként soul dívának könyveltek el a kilencvenes évek végén, azóta viszont teljesen eltűnt.
http://www.digitalpiratematerial.com/2011/04/toddla-t-take-it-back-feat-shola-ama.html

Santigold feat. Karen O & Nick Zinner: Go
A Santogoldból Santigolddá lett Santi White visszatérő számát Jay-Z életmód-netmagazinja tette ki a múlt héten, ezután minden cool oldal lehozta. A mondókaszerű dalban közreműködik a Yeah Yeah Yeahs kétharmada. A végeredmény M.I.A. emberbarát változata.
http://lifeandtimes.com/american-dreaming

Martin Solveig feat. Kele: Ready 2 Go
A negyvenes biztosítási ügynöknek kinéző francia house DJ következő megaslágeréhez a francia-horvát meccs szünetében forgatott klipet a gyepen, a Bloc Party-frontember Kele nélkül. A teljes 11 perces videó a cikk alján látható.
http://www.martinsolveig.com/

Oh My!: Run This Town
Example popkarrierje mellett 19 éves lányokat fedez fel. Producer és társszerző szerepben azt nyilatkozta az Oh My!-ról, hogy „inkább Bananarama, mint Saturdays”. A hangzás és a csajduó felállás leginkább a Shampoo-t juttatja eszembe a kilencvenes évek közepéről. Az első kislemez ingyenesen letölthető a SoundCloudról, vagy a Popjustice-ról.
http://www.popjustice.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5349&Itemid=279

The Voluntay Butler Scheme: Do The Hand Jive
A hónap elején jelent meg Rob Jobes (aka VBS) The Chevreul EP-je, amin ez a központi szám. Nem volt komoly visszhangja, pedig tele van ötlettel, kísérletezgetős hálószoba-popzene, olyan, mint a Go! Team, csak kicsiben. A Do The Hand Jive-ból éppen a Go! Team készített remixet a digitális EP-re.
http://bitzlbitzlr.tumblr.com/post/3463824481/the-voluntary-butler-scheme-do-the-hand-jive

Driver Drive Faster: It's All Over, It's Everywhere
A hét egyetlen rendes indie felvétele egy manchesteri kvartettől származik, május végén adja ki az Akoustik Anarkhy. Az első nagylemezüknek Open House lesz a címe.
http://akoustikanarkhy.blogspot.com/2011/03/preview-drive-drive-faster-songs-on-aa.html

Bullion: Magic Was Ruler
Zárásnak egy izgalmas zeneszám, kizárólag hangmintákból összegyúrva. Eredetileg az angol producer You Drive Me To Plastic című kilencszámos „non-LP”-jén szerepelt, amit a sikerre való tekintettel újra kiad a Young Turks cég, mert az első kiadás pár száz példányát elkapkodták a boltokból. A Magic Was Ruler 12 inch-es vinylen is megvásárolható májustól.
http://www.thefader.com/2011/03/28/premiere-stream-bullion-magic-was-ruler/

összeállította: Lévai János


a ráadás előtt még itt az ígért két klip – először a Black Lipstől a Modern Art:

Martin Solveig feat. Kele: Ready 2 Go (a 11 perces videóban maga szám 7 perc után kezdődik)

 

ráadásként pedig tíz új dal annak, aki mostanában szomorkodik:

 

https://recorder.blog.hu/2011/04/22/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_15_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 15. hét
süti beállítások módosítása