Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 7. hét

2011.02.24. 20:22, -recorder-

Íme az e heti ultraváltozatos KHT10 playlist, hol kifejtős, hol egymondatos kommentárokkal a legújabb menőségekből összeválogatva. Van köztük új Antony-felvétel, Sleigh Bells-remix és egy régi indie zenekar visszatérő anyaga két évtized kihagyás után! A számok szokás szerint rögtön meg is hallgathatók (az esetleges letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 

 
MEN: Who Am I To Feel So Free? (feat. Antony Hegarty)
JD Samson, a New York-i LGBT közösség kultikus figurája, a Kathleen Hanna-féle Le Tigre elektro-punk trió „fiú” tagja 2007-ben alkalmi projektnek hozta létre a MEN-t. Élő fellépéseiken kiállnak a nemi identitásukért küzdők jogaiért a transzvesztitáktól kezdve a dél-afrikai futóvilágbajnok(nő)ig. Azóta évente átlagosan egy számot adtak ki, idén jutottak el az első nagylemezig (Talk About Body). Ezek után senkit nem ért meglepetésként, hogy Antonyval énekeltették újra az album egyik számát.
http://stereogum.com/641252/men-who-am-i-to-feel-so-free-feat-antony-hegarty/mp3s/
 
The Primitives: Rattle My Cage
A C86 kóddal jellemzett korai brit indie színtér egyik sikerzenekara – 17 évvel feloszlása után – 2009 őszén tért vissza a koncertezéshez. Tracy Tracyék első két nagylemeze jól fogyott a szigetországban, máig felejthetetlen Crash című daluk (mely a cikkünk alján korabeli klipjével is megtekinthető) 1988-ban bekerült a slágerlista első tíz helyezettje közé. Utolsó, nagyot bukott albumuk 1991-ben jelent meg, az akkor divatos rave és baggy zenekarok mellett nem rúgtak már labdába. A Fortuna Pop! által kiadott Never Kill A Secret EP húszéves szünet végét jelenti, épp a legjobbkor! Az EP beharangozó dala a Rattle My Cage, de a címadó számot is meghallgathatjátok, az alábbi linken:
http://www.slicingupeyeballs.com/2011/02/10/primitives-never-kill-a-secret-stream/
 
Eighteen Nightmares At The Lux: Mother Of Girl
Az energikus londoni indie rock’n’roll kvartett a Smile Now Lady című 2008-as bemutatkozó kislemez és a 2010-es Fuzz Candy EP után már második EP-jét jelentette meg Drat The Curtain címmel – ez a dal rajta a nyitószám.
http://www.iloveenl.com/
 
The Knux: She's So Up

A Los Angeles-i rapduó glam rock alapokra szövegel legújabb ingyenesen letölthető dalában. Ennél egy még hiphoposabb számot akartam betenni a playlistbe, de azt nem sikerült megszerezni, talán jövő hétre összejön.
http://rcrdlbl.com/2011/02/14/download_the_knux_she_s_so_up
 
Architecture In Helsinki: Contact High
Az első fecske a melbourne-i hangszercserélgető kollektíva következő albumáról, free download mindenhonnan.
http://stereogum.com/642201/architecture-in-helsinki-contact-high/mp3s/
 
Sleigh Bells: Rill Rill (Clique NewTrends Remix)
Az új Sleigh Bells-kislemezhez sorra készülnek a remixek – erre a Manchesterből érkezett verzióra végre táncolni is lehet.
http://www.musicphileosophy.com/2011/02/sleigh-bells-x-clique.html
 
Vaccination: I'm With The Others

Mostanában menő lett az oltás! A már itt nálunk is többször (2010/38., 41., 49. hét) szerepelt Vaccines után most itt egy újabb londoni zenekar, de a Vaccinationről nem lehet tudni szinte semmit, ez a legelső kislemeze.
http://www.myspace.com/vaccination4life
 
Bearsuit: When Will I Be Queen?
A tavaly őszi Please Don’t Take Him Back kislemezdal kapcsán esett már szó itt a KHT10-en a Bearsuit közelgő Phantom Forest című nagylemezéről – márciusban jön ki a Fortuna Pop!-nál. Ha jól számolom, a formabontóan elektro-popos When Will I Be Queen? a harmadik kislemez az elmúlt fél év során, a másodikat (Train Wreck) annaki idején nem linkeltem be, pedig az sem volt rossz.
http://www.clashmusic.com/feature/bearsuit-when-will-i-be-queen
 
Girls Names: Seance On A Wet Afternoon
Legalább egy hete nem szerepelt a listán valami 60’s garázs fílingű dolog. A belfasti trió új albuma (Dead To Me) áprilisban jelenik meg, ezt a számot adják róla ingyen a lenti linken. A címét egész konkrétan egy 1964-es brit filmtől kölcsönözték.
http://alteredzones.com/posts/909/girls-names-seance-wet-afternoon/
 
Hollie Cook: That Very Night
És végül a második reggae szám a KHT10 történetében, ami a legszebb Lee Perry-s időket juttathatja eszünkbe, vagy megint az Uptown Top Rankinget. A nyugat-londoni fekete kislány első saját kislemeze márciusban lát napvilágot. Hollie-ról azt kell tudni, hogy korábban a Slits, Jamie T. és Ian Brown lemezein énekelt.
http://www.holliecook.com/
 
összeállította: Lévai János
  

The Primitives: Crash (1988-as videoklip)

Tracy Tracy és zenésztársai több mint két évtizeddel később, ugyanazzal a dallal:

https://recorder.blog.hu/2011/02/24/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_7_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 7. hét
süti beállítások módosítása