A 30Y új albumának részletes dallistája – és egy londoni koncert!

2010.11.25. 09:46, -recorder-

Ez a legszélsőségesebb lemez, amit a 30Y a jelen állapotában csinálni tudott. A gesztusai tele vannak szélsőségekkel: ami érzelmes dal van rajta, az majdhogynem giccses, ami pedig tempósabb, az kifejezetten brutális és arcba mászó. A tereit tekintve  a szobakoncerttől a stadionrockig terjed a világa” – nyilatkozta a Recordernek a december elsején megjelenő Városember című új 30Y-lemezről a gitáros-énekes Beck Zoltán. A pécsi kvintett november 28-án egy nagynevű londoni klubban mutatja be először az album dalait, egy hónappal a magyarországi lemezbemutató koncertek előtt.

A 30Y frontembere eképpen mesélt a nagy-britanniai meghívásról: „Van egy Drum & Monkey nevű kis cég, amit két magyar srác csinál Londonban. Az egyikük, Nemes Tomi pörgött a magyar zenei színtéren is, amíg itthon volt, és mikor kiment, kitalálta, hogy milyen jó lenne, ha három-négy havonta meghívnának valami kis klubba egy-egy magyar zenekart koncertezni. Így volt kinn a Quimby is meg a Kispál és a Borz is, és most mi jöttünk sorra. Mi a Dingwalls klubban fogunk játszani, ahol – amint erre Németh Robi barátunk felhívta a figyelmemet – egy szívünknek nagyon kedves zenekar is játszott annak idején, mikor legelőször átjöttek Angliába: az R.E.M. 1983-ban!
 
A 30Y, mely idén nyáron a Fishing On Orfű fesztiválon ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, a november 28-i londoni koncerten már új – sorrendben ötödik – albumának dalait is közönség elő viszi. „A lehető legszerencsétlenebb nevet találtuk ki neki: elő-lemezbemutató lesz” – mondta a frontember. „Már nem bírjuk magunkban tartani az új dalokat, szóval tartunk egy kvázi lemezbemutatást, az új album bő felét lejátsszuk, hat-nyolc számot, a többi meg válogatás lesz régi dalokból. Az utóbbi időkben a koncerteken két új számot játszottunk, meg egy-egy alkalommal kipróbáltunk két másikat is, szóval mindent összevéve eddig négy új dalt teszteltünk élőben – nagyobb mennyiségben először Londonban lesznek.
 
A Városember című album a Lovasi András vezette Megadó Kiadó gondozásában lát napvilágot, a hivatalos megjelenési dátuma: 2010. december 1. A lemezköszöntő estre – ahol koncert nem lesz, csak „kicsi zenélés, sok beszélgetés, fröccsözés, DJ-zés” – december 4-én kerül sor a budapesti Fogasházban, majd a zenekar a hónap végén az ország több pontján is tart lemezbemutató koncertet: december 27-én Miskolcon az Ifiházban, 28-án a budapesti Gödör klubban, 29-én a veszprémi Expresszóban és végül december 30-án a pécsi IH-ban.
 
A Heaven Street Seven billentyűsének, Takács „Jappán” Zoltánnak a produceri segédletével készült új 30Y-albumon 40 percben 12 szám szerepel, köztük a Bereményi Géza által adott szövegre épülő Jó Január Herceg, melyet a zenekar már az év elején bemutatott a közönségnek (a nyáron publikált Sötét fiúk című dal viszont végül nem került rá a lemezre). A Városember album számlistája a következő:
 
1. Kövér disznók
2. Ablakból néz
3. Jó Január Herceg
4. Néz
5. Riadt háziállatok
6. Lélekrajt
7. Mecseki sétányok
8. Nemlétező
9. A kérdés mi legyen
10. Ásító
11. Szószóró
12. Városember
 

(Recorder)
 


http://www.30y.hu
http://www.drumandmonkey.org
http://www.dingwalls.com
http://www.megadokiado.hu
 

a zenekar videoösszeállítása az új lemez augusztusi felvételeinek idejéből:

a Városember album beharangozó szpotja:

a Sötét fiúk című dal, mely végül lemaradt a lemezről:

https://recorder.blog.hu/2010/11/25/a_30y_uj_albumanak_reszletes_dallistaja
A 30Y új albumának részletes dallistája – és egy londoni koncert!
süti beállítások módosítása