Szabó Sára kiállítása

2010.11.18. 14:30, -recorder-

Bobek Kávézó,
2010. november 19. – december 2.

 
Martinkó Márk dunaújvárosi koncertfotó-kiállítása után most egy fiatal kecskeméti grafikus budapesti tárlatát ajánljuk, melynek szintén bőven vannak zenei vonatkozásai. Szabó Sára rajzait a Recorder olvasói is ismerhetik, hiszen ő készítette CocoRosie-, Beach House-, The Knife/Fever Ray- és KFT-interjúnk, illetve Eels-, Belle And Sebastian- és Elliott Smith-profilcikkünk illusztrációit. Ez lesz az első önálló kiállítása.
 
Szabó Sára – a Budapest belvárosában fiatal fotósoknak, festőknek, grafikusoknak bemutatkozási lehetőséget biztosító PortfolioPoints rendezvénysorozat keretében – a VII. kerület, Kazinczy utca 53. szám alatti Bobek Kávézóban állítja ki tűfilccel készült fekete-fehér munkáit. A megnyitóra 2010. november 19-én pénteken este fél 7-kor kerül sor, és a tárlatot két héten át, december 2-áig lehet megtekinteni.
 
A műveit a http://rajzbanmondomel.freeblog.hu oldalon is publikáló Sára az elmúlt másfél év távlatából válogatta kiállítása képeit, melyek között nagy arányban szerepelnek zenei témájú – zenészeket ábrázoló, illetve lemezek és dalok ihlette – rajzok is. „Mivel annyira szeretem a zenét, és annyira hozzátartozik az életemhez, az lenne meglepő, ha nem jelenne meg semmilyen formában a rajzaimban” – mondja az ifjú művésznő. „A zene segít is felszínre hozni érzéseket, így szinte mindig zenét hallgatok rajzolás közben, ha meg egy konkrét albumhoz vagy dalhoz rajzolok, akkor képes vagyok azt a dalt vagy albumot százszor is meghallgatni egymás után, hogy egészen átitatódjam vele.”
 
Íme, néhány zenei témájú kép Szabó Sára kollekciójából:
 
 
Bat For Lashes: Pearl’s Dream                       Moloko: The Time Is Now

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The XX: Infinity (1-3.)

https://recorder.blog.hu/2010/11/18/szabo_sara_kiallitasa
Szabó Sára kiállítása
süti beállítások módosítása