Az új Duran Duran-lemez mindegyik dalához készül klip

2010.11.15. 12:37, -recorder-

A veterán angol popzenekar napjaink egyik legfelkapottabb producerével, Mark Ronsonnal rögzítette új albumát – és visszakanyarodik korai korszakának nagy videoklipes ambícióihoz.
 
Letölthető változatban december 21-én, fizikai formátumban pedig 2011 februárjában jelenik meg a Duran Duran 13. – ha a Thank You című 1995-ös feldolgozásalbumot nem számítjuk, akkor a 12. – stúdiólemeze, az All You Need Is Now. A munkálatokat Mark Ronson vezényelte, aki Amy Winehouse 2006-os Back To Black albumának (illetve saját Version című 2007-es sztárparádés feldolgozáslemezének) óriási sikere óta az egyik legkeresettebb producernek számít a popbizniszben.
 
Remélhetőleg vele jobban járnak Simon Le Bonék, hiszen a Duran Duran legutóbbi lemeze, a Timbaland és Justin Timberlake nyerőnek tűnő produceri segédletével készült 2007-es Red Carpet Massacre csúnyán megbukott. „Ez a legjobb lemezünk az elmúlt két évtizedben” – nyilatkozta a 2010-es anyagról a zenekar alapító billentyűse, Nick RhodesAmi biztos, hogy mindegyik dalhoz készítünk videoklipet, márpedig ilyesmit a kezdeti évek óta nem csináltunk. Úgy véljük, hogy a vizuális megjelenítés az utóbbi időben ismét kezd értékesebbé válni. Mi nem csak a zenében, hanem a képzőművészetben, a divatban, a designban és a technológiában is erős háttérrel rendelkezünk, úgyhogy rendkívüli dologra leszünk képesek ezzel az albummal. Remélem, hogy elgondolkodtató, modern, vagány, vicces és érzelmes klipjeink születnek.
 
Ami a zenekar aktuális tagságát illeti, az megegyezik az előző albumon hallható négytagú felállással: Nick Rhodes és a frontember Simon Le Bon mellett John Taylor basszusgitározik és Roger Taylor dobol (a nyolcvanas évek első felében sikert sikere halmozó, majd az átmeneti évek után 2001-ben újjászerveződött öttagú nagy felállásból Andy Taylor gitáros 2006-ban lépett ki – az ő helyén továbbra sincs hivatalos tag, csupán egy sessionzenész, Dominic Brown helyettesíti őt immár négy éve).
 
(music-news.com)
 
http://www.duranduran.com/

a Duran Duran egy ambiciózus videója 1985-ből, a korszak egyik legdrágább klipjének számító Wild Boys, abból is a hosszú verzió:

https://recorder.blog.hu/2010/11/15/az_uj_duran_duran_lemez_mindegyik_dalahoz_keszul_klip
Az új Duran Duran-lemez mindegyik dalához készül klip
süti beállítások módosítása