Színpadi bunyó után feloszlott a Women

2010.11.02. 14:47, -recorder-

A neve ellenére férfiakból álló kanadai Women tagjai koncert közben verekedtek össze, és mire lejöttek a színpadról, már fel is oszlottak. A menedzsment szerint ez még nem biztos.
 
Beszüntette működését a Calgaryból származó, a no wave-től a barokk popig, a Velvet Undergroundtól a Beach Boysig terjedő alapokra építkező, Pitchfork-kedvenc artisztikus indie rock zenekar, a Women, miután a tagok összeverekedtek a színpadon, lényegében egy koncert közben a kanadai Victoriában, egy Lucky Bar nevű klubban. A 2007-ben feltűnt, csupa hímnemű tagból álló együttes két lemezt jelentetett meg rövid pályafutása során: a 2008-as címnélküli debütálás és az idén kijött Public Strain egyaránt jó kritikákat gyűjtött be (mind a kettőt a Jagjaguwar nevű amerikai független kiadó terjeszti).
 
Ami a balhét illeti, a szemtanúk szerint a tagok már a színpadra lépéskor lökdösődtek egymással (sőt Patrick Flegel gitáros-énekes már korábban, a beállás alatt is megütötte bátyját, Matthew Flegel basszistát), majd rögtön le is vonultak, majd több részletben visszatértek, a frontember pedig már akkor kijelentette, hogy „feloszlunk, ti vagytok az utolsók, akik élőben láttok minket.” Az együttes végül öt számot bírt eljátszani, közben be-beszóltak egymásnak („ezt elbasztad” – teremtette le Pat a másik gitárost, Christopher Reimert), némelyik tag el is hagyta a színpadot („a zenei karrieremnek ezennel vége” – mondta távozásakor Michale Wallace dobos), végül már csak a frontember maradt fenn, de a biztonságiak végül őt is kitessékelték. Pat később még újra felment a színpadra és nekiállt, hogy széttörje bátyja gitárját... Az egyik néző szerint az volt a legviccesebb az egészben, hogy a tagok mindezt bizarr Halloween-jelmezekbe öltözve követték el.
 
Időközben a Women hazai kiadója, a Flemish Eye minicég egy közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy az együttes ugyan lemondta hátralévő koncertdátumait, de a feloszlást még ne vegye senki véglegesnek – a srácok alszanak egy párat a történtekre, és meglátják, hogy mik a terveik a jövőre nézve. „Nagyon nagy nyomás alatt voltak az utóbbi időben ezen a turnén, különösen az elmúlt két hónapban voltak rengeteg stressznek kitéve, az intenzív koncertezés következtében” – áll a sajtóközleményben, mely azt is hangsúlyozta, hogy a tagok barátsága, szoros, már általános iskola óta ismerik egymást.
 
(stereogum.com)
 
http://www.myspace.com/womenmusic 

Címkék: women jagjaguwar
https://recorder.blog.hu/2010/11/02/szinpadi_bunyo_utan_feloszlott_a_women
Színpadi bunyó után feloszlott a Women
süti beállítások módosítása